Behandling

 • Legekonsultasjon ung mann

  Ta en legemiddelgjennomgang med fastlegen

  – Bruker du fire eller flere legemidler bør du jevnlig be fastlegen om en gjennomgang av legemiddellisten din. Det kan både spare samfunnsutgifter og redde livet ditt, sier overlege Morten Finckenhagen i Direktoratet for medisinske produkter (DMP).

 • Fibromyalgipunkter

  Fibromyalgipasienter må fanges opp tidligere

  En norsk og dansk studie om fibromyalgi ble presentert på EULAR-kongressen 2022. De viser at lavterskel rehabilitering ikke har særlig god effekt, og at det er viktig å få på plass diagnose raskt for å unngå belastning av spesialisthelsetjenesten.

 • Piller ved vannglass med blå bakgrunn

  JAK-hemmer fører til økt vekt

  Indiske forskere har i en studie på en JAK-hemmer med virkestoffet tofacitinib oppdaget at den førte til betydelig vektoppgang hos pasientene. De med spondyloartritt hadde størst vektøkning.

 • Mann setter penn med medisin subkutant

  Ny Remsima-penn blant anbefalte behandlinger

  Nye biotilsvarende varianter av adalimumab er de to neste årene førstevalg for behandling av de fleste spondyloartrittdiagnosene. En ny hjemmebehandling med infliksimab er også inkludert.

 • smerter i kroppen

  Digital behandling i gruppe for pasienter med revmatisk sykdom og langvarig smerte

  Har du plager med smerte? Ønsker du å lære om hjernens rolle ved langvarig smerte og samtidig få verktøy for smertemestring? Og bor du et eller annet sted i Norge? Da kan dette tilbudet være noe for deg – digital behandling i gruppe basert på kognitiv atferdsterapi og klinisk helsepsykologi.

 • Spafopodden med Glenn Haugeberg

  Hva trenger du å vite om psoriasisartritt?

  Spafopodden har besøk av revmatolog Glenn Haugeberg. Han er seksjonsleder i revmatologi på Sørlandet sykehus og er professor ved NTNU. I denne episoden forteller han hva psoriasisartritt er, hvordan man stiller diagnosen, sykdomsforløpet, behandling, og det du ellers måtte lure på om sykdommen!

 • spondyrapporten2023

  Ny Spondyrapport om hud og IBD

  Spondyrapporten var først et pilotprosjekt som ble lansert i starten av 2023 for å gi alle Norges fastleger bedre kompetanse og bevissthet rundt Spondyloartrittdiagnosene. Etter god tilbakemelding fra leger, sykepleiere og andre har vi fortsatt det viktige arbeidet og økt utsendelsen til spesialister i tillegg.

 • Kvinne og mann løper ute om vinteren

  Motivasjon og trening på egenhånd

  Det kan være utfordrende å opprettholde trening og motivasjon gjennom et langt liv med kronisk leddsykdom. Fysioterapeut Camilla Fongen har gode tips og råd, spesielt til deg som ønsker å mestre intervaller under egentrening.

 • Smilende Dr. Oddvar Andrup med modell ryggrad

  – Det er ikke en diagnose som kommer inn på legekontoret – det er et menneske

  Vinneren av den aller første Spafoprisen er revmatolog Oddvar Andrup! Etter over 50 år som legespesialist er han fortsatt genuint opptatt av pasientene han møter i jobben på poliklinikken, og er nysgjerrig på historiene deres.

PC: Hold nede CTRL og trykk + for å forstørre eller-for å krympe
Mac: Hold nede CMD og trykk på + for å forstørre eller forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!