Livet med kronisk sykdom –  hva nå?

I den nye pasientkampanjen vår har fotograf Morten Krogvold laget en bildeserie av Felix Baldauf som lever med Aksial spondyloartritt (AS). Kampanjen skal gi sykdommen et ansikt.

Felix Baldaufs mål er å bli verdensmester i bryting, selv om han har levd med ekstreme smerter siden han var 15 år. Han fikk diagnosen i 2021 og er nå 27 år gammel. 

Les artikler om prosjektet nederst på siden.

Veien til diagnose.
Vondt i ryggen, hva gjør man da?
Man kan leve godt med sykdommen.

Livet med kronisk sykdom – hva nå? – hele filmen.

Kampanjen er støttet av:


ARTIKLER OM PROSJEKTET

Prosjektet “Livet med kronisk sykdom – Hva nå?” lanseres denne uken. Her forteller Lillann Wermskog (leder i Spafo Norge) litt om prosjektet.

Les: Sammen er vi sterkere

Spafo Norge har endelig fått egen podcast. I første episode har vi besøk av den norske elitebryteren Felix Baldauf, kjent fra NRK-serien «Hodet i klemme». Han er vårt ansikt utad i kampanjen Livet med kronisk sykdom – hva nå?.

Spafopodden: Livet med kronisk sykdom – Hva nå?

Vi er på Arendalsuka 17 august 2022 kl 15:00 på Arendal bibliotek, for å lansere prosjektet vårt “Livet med kronisk sykdom – hva nå?”. Arendalsuka er en demokratisk møteplass for alle som er engasjert i samfunnet vi lever i. Dette er arrangementet for deg som vil være med å lytte til, debattere og løse dagens og morgendagens samfunnsutfordringer. Rundt 1000 arrangementer og 200 stands fyller Arendal sentrum i fem dager i august hvert år.

I august hadde Spafo Norge premiere på sin største kampanje noen sinne. Der deltok blant annet elitebryteren Felix Baldauf og fotograf Morten Krogvold. Suksesslansering av ny pasientkampanje

Felix Baldauf (27) fikk høsten 2021 konstatert at han hadde ankyloserende spondylitt (Bekhterevs sykdom). I to artikler skal Spondylitten følge bryteprofilen, hvor han forteller om veien til diagnose, opp- og nedturer, og livet videre som toppidrettsutøver med en muskel- og skjelettsykdom.

Felix lever av å banke andre og få juling

I en stor pasientkampanje kalt Livet med kronisk sykdom – Hva nå? gir Spafo Norge diagnosen aksial spondyloartritt et ansikt. Et digitalt hefte med informasjon, og flotte bilder tatt av den anerkjente fotografen Morten Krogvold, skal bidra til å bryte ned fordommerog diskriminering som kronisk syke blir møtt med i samfunnet.

Livet med kronisk sykdom – Hva nå? – Alt om din helse

Da elitebryteren Felix Baldauf fikk diagnosen ankyloserende spondylitt, etter 11 år med plager, falt mange brikker på plass. Forklaringen på smertene og god behandling har ført til at han nå jobber målrettet mot en OL-medalje. Han håper åpenheten om diagnosen kan være til hjelp og motivasjon for andre idrettsutøvere som opplever å få slik kronisk sykdom.

Felix bryter ned fordommer

Fotballproff Sigurd Rosted, langrennsproff Sjur Røthe og elitebryter Felix Baldauf har alle ankyloserende spondylitt (AS). Deres åpenhet om sykdommen bidrar til mer bevissthet rundt denne typen muskel- og skjelettsykdommer, og fører til at flere med slik revmatisk sykdom tør å satse på sine drømmer.

Aksial spondyloartritt stopper ikke idrettsdrømmene