Kosthold

 • Mat og ernæring er mosaikkbiter som må passe

  – Kosthold og ernæring er komplekst. Det er som tannhjul som påvirker hverandre og mosaikkbiter i et stort system. Kostholdet påvirker de med alle typer revmatiske sykdommer, sa Dr. Elena Nikiphorou.

 • Et godt tillitsforhold mellom pasient og lege er viktig

  Under webinaret Advantage Hers holdt revmatolog og forsker Anita Kåss foredrag om det å leve med inflammatoriske revmatiske sykdommer. Fra legens ståsted tok hun opp flere elementer som er viktige for å kunne fungere godt med diagnosen sin.

 • Det vi mater hodet med er det vi mater kroppen med

  Ernæringsfysiolog og coach Ann-Christin Hansen deltok på likepersonkurset til Spafo Norge. Der inspirerte hun deltagerne til hvordan de kan tenke nytt og få et helhetlig forhold til helsen sin.

 • Hvordan spise seg friskere?

  Hvordan kroppen vår påvirkes av maten vi spiser er tema i et foredrag av professor Bjarne Østerud og ernæringsfysiolog Ann-Christin Hansen. Endring til mer marine produkter og minst mulig sukker er noe av løsningen, mener de.

 • Naturprodukter kan gi bivirkninger av medisiner

  Kombinasjon av enkelte planter og medisiner mot revmatisme kan gi farlige bivirkninger. Sjekk alltid hvordan dine medisiner kan påvirkes, og hvor store doser du kan ta, selv om det er snakk om et naturprodukt.

 • Tok oppgjør med livsstilen – fikk smertefri hverdag

  Christian Hagtvet Rem parkerte to autoimmune sykdommer med sin livsstilsendring, og ble kronet med barn, giftemål og utdannelse.

 • Personlig trener ga bedre form og mer motivasjon

  Bekhterever Ole Øye setter uvurderlig pris på hjelpen han har fått av personlig trener Ragnhild Andresen. Han vil gjerne tipse andre om hvordan man kan endre sin livsstil med enkle grep.

 • Aktiv tarmsykdom forbindes med lavt vitamin D

  En aktiv Chrons sykdom er nå forbundet med lave nivåer av vitamin D, viser en dansk studie.

 • Vitamin D kobles til spondyloartritter

  En genanalyse støtter ideen om at vitamin D samhandler med en rekke sykdommer. Det gjelder blant annet autoimmune sykdommer, som for eksempel Crohns sykdom, aksial spondyloartritt (Bekhterevs sykdom) og psoriasisartritt er en del av.

PC: Hold nede CTRL og trykk + for å forstørre eller-for å krympe
Mac: Hold nede CMD og trykk på + for å forstørre eller forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!