Sppafopodden med Ann-Christin

Spafopodden: Ta gode valg for din egen helse

I denne episoden har vi besøk av ernæringsveileder og coach Ann-Christin Hansen. Vi snakker om hvor viktig det er å ta best mulig vare på en syk kropp, ved å ta gode valg ernæringsmessig, men også ved å ta ansvar over egen helse.

Det å ha god helse handler om så mye mer enn å finne riktig dose medisin for å holde sykdommen i sjakk.

Hør episoden her:

Spafopodden er en podcast for deg med muskel- og skjelettsykdommer. Spafo Norge jobber for å spre informasjon om de forskjellige spondyloartrittdiagnosene: Aksial spondyloartritt (Bekhterevs sykdom), Psoriasisartritt, Enteroartritt: Cronhs sykdom og Ulcerøs kolitt og Juvenil spondyloartritt. I podden vil du få kunnskap om diagnosene, trening, følgesykdommer, svangerskap og du får møte mennesker som lever med sykdommene. Du finner Spafopodden i alle apper der du hører podcast!


Matoppskrifter

Ann-Christin har tips til deg som vil ta små enkel valg i hverdagen som kan være bra for kroppen din!

Velg enkelt – få inn mer farger på matfatet ditt og det behøver ikke å være fancy. Du kan fint bruke frosne grønnsaker og ferdige salatpakker.

  • Panert torsk m/grønnsaker

(disse har glutenfri panering)

Slik: Ha bakepapir på en bakeplate, grønnsaker på halve og torsk på andre halve. Bruk gjerne en god olivenolje på grønnsakene og ha på valgfritt krydder.

  • Glutenfri pasta m/kikerter, tomat og squash

Slik: Kok opp glutenfri pasta, stek kikerter, tomat og squash sammen med litt pesto eller creme fraice og valgfritt krydder.

  • Tyrkisk yoghurt m/ frukt, nøtter og en skje med peanøttsmør

Slik: Ha yoghurt i en skål og velg det du har tilgjengelig av frukt eller bær, topp med litt nøttesmør og nyt denne super snacksen

  • Omelett m/grønnsaker eller salat

Bruk det du har i kjøleskapet!

Slik: 2 -3 egg sammen med litt vann og valgfrie grønnsaker og en enkel salat ved siden av.

Vil du vite mer om å ta gode valg?

Her finner du våre artikler som er tagget med KostholdPsykisk helse, Livsstil, og Ernæring

Sjekk også ut webinarserien vår om spondyloartritt. Vi har episoder om alle spondyloartrittdiagnosene, trening, og mental helse.

I alle webinarene svarer fagpersonene på spørsmål fra pasienter og pårørende. Webinarserien vår vil gi deg trygg og god kunnskap, slik at du kan ta bedre valg rundt egen helse.

Lurer du på noe om spondyloartritter?

Spafo Norge har en rekke likepersoner, som har svartjeneste på nett og svarer på spørsmål når du ringer hjelpetelefonen vår. Tilbudet er for alle som har spørsmål i forbindelse med det å leve med spondyloartritter, så man trenger ikke å være medlem for å ta kontakt.

Hjelpetelefonen : 412 04 200

Send e-post til Spafo Hjelper Deg

Telefontiden vår er onsdager klokken 12-15 og 18-21

Telefontjenesten er stengt på offentlige helligdager, som i forbindelse med påske, pinse og jul.

En likeperson er en som har personlig kunnskap og erfaring rundt det å leve med kronisk sykdom i hverdagen. Gjennom likepersonarbeid kan vi dele våre erfaringer og gi råd og veiledning om revmatisk sykdom, selv om vi ikke er medisinfaglig utdannet.

Spafo Norge har 30 likepersoner rundt om i Norge. Likepersonene står på stand på sykehus, deltar på pasientkurs, snakker med pasienter om spondyloartritter, og deler ut informasjonsbrosjyrer. Likepersonene svarer også på spørsmål på telefon 41204200 og på epost: spafohjelperdeg@spafo.no

Spafo Hjelper Deg – SPAFO

spafo hjelper deg

Kanskje du også liker disse: