Å leve med kronisk sykdom

 • Legekonsultasjon ung mann

  Ta en legemiddelgjennomgang med fastlegen

  – Bruker du fire eller flere legemidler bør du jevnlig be fastlegen om en gjennomgang av legemiddellisten din. Det kan både spare samfunnsutgifter og redde livet ditt, sier overlege Morten Finckenhagen i Direktoratet for medisinske produkter (DMP).

 • Tannlege undersøker munnen til ung pasient

  Vitamin D-mangel og hull i tennene til ungdom med JIA

  Ungdom med JIA har høy forekomst av mangel på vitamin D. Slik vitaminmangel knyttes til tannkaries og tannkjøttproblemer, viser en ny norsk studie.

 • Mann heller ut jerntabletter i en hånd

  Høyere forekomst av jernmangelanemi med AS

  Det antas at en stor andel av pasienter med ankyloserende spondylitt har tarmbetennelse uten å være klar over det. Det gjør at denne pasientgruppen trolig har høyere risiko for å utvikle jernmangelanemi.

 • Sten-Oddvar Solhaug i arbeidsklær på industrijobb

  Fikk bedre hverdager med omskolering

  I løpet av 15 år med ankyloserende spondylitt (AS) har Sten-Oddvar Solhaug fått til en grei balanse mellom arbeid, fritidsaktiviteter og trening. I dag kan han se tilbake på sin pasientreise og tenker at han burde ha satset på å videreutdanne seg mye tidligere.

 • Per Larsen gjør styrketrening i sal

  – Gjør trening til en prioritet i hverdagen!

  Et langt liv fylt med trening av både seg selv og andre har gjort at Per Larsen fortsatt fungerer godt i hverdagen med revmatisk sykdom. For ham har fysisk aktivitet blitt en naturlig del av livet.

 • Aslak Maurstad og Marianne Sandaker under Krykkedansen i finalen av Skal vi danse TV2

  Aslak danset seg friskere

  Aslak Maurstad (31) danset seg inn i hjertene til det norske folk i fjor høst. Den intensive dansetreningen gjorde at han som AS-pasient kom i sitt livs beste form, og han unngikk sykdomsoppbluss og sykebesøk.

 • Spafopodden med Mari og Marianne

  Spafopodden: Få hjelp til å planlegge svangerskapet

  Temaet for denne episoden er graviditet og revmatisk sykdom. Vi har besøk av Mari som forteller om sin graviditet og all hjelpen hun fikk fra Nasjonal kompetansetjeneste for svangerskap og revmatiske sykdommer (NKSR). Vi har også med oss revmatolog Marianne Wallenius igjen. Sammen gir de råd og tips til andre som har bekymringer rundt svangerskapet.

 • smerter i kroppen

  Digital behandling i gruppe for pasienter med revmatisk sykdom og langvarig smerte

  Har du plager med smerte? Ønsker du å lære om hjernens rolle ved langvarig smerte og samtidig få verktøy for smertemestring? Og bor du et eller annet sted i Norge? Da kan dette tilbudet være noe for deg – digital behandling i gruppe basert på kognitiv atferdsterapi og klinisk helsepsykologi.

 • Collage av bilder med temaene kosthold, trening, kroppsvekt og alkohol

  Livsstilanbefalinger ved revmatisk sykdom

  EULAR har utarbeidet nye anbefalinger for å hjelpe pasienter med livsstilvalg. Det skal bidra til å forhindre progresjon av revmatisk sykdom.

PC: Hold nede CTRL og trykk + for å forstørre eller-for å krympe
Mac: Hold nede CMD og trykk på + for å forstørre eller forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!