Å leve med kronisk sykdom

  • Line Martinussen i turtøy på huk i snøen ved siden av den svarte labradoren Loke.

    Lager gode hverdager med naturopplevelser

    Etter mer enn ti år med diagnosen ikke-radiografisk aksial spondyloartritt har Line Martinussen etterhvert funnet det som gjør at hun har gode hverdager. Naturen har hjulpet henne på veien mot å finne en god balansegang i livet som kronisk syk.

  • Arild Johansen tar selfie mens han er på løpetur

    Tips til deg som vil finne egen løpeglede

    Løping er effektiv kondisjonstrening. Det styrker hjertet, senker blodtrykket og reduserer faren for blodpropp og hjertestans. Her finner du noen gode tips og råd om du har lyst til å teste denne treningsformen.

  • Lillann Wermskog, Ida Vindstad og Halvard Fremstad.

    Spafopodden: Samvalg og bivirkninger

    Denne episoden av Spafopodden handler om et tema det er viktig å snakke åpent om, nemlig samvalg og bivirkninger. God dialog mellom pasient og lege er essensielt for å finne riktig behandling for hver enkelt pasient.

  • Forsiden til Spondyrapporten 2024-2025

    Spondyrapporten om følgesykdommer til fastlegene

    En ny rapport er klar for å sendes ut til fastleger og legespesialister som kommer i kontakt med spondyloartrittpasienter. I Spondyrapporten denne gangen deler fagekspertise og pasienter kunnskap og erfaring om noen vanlige tilleggslidelser og følgeplager.

  • Mann sover med CPAP-maske på hodet, i bakgrunnen en kvinne som sover uten

    Obstruktiv søvnapné mer utbredt blant de med SpA

    En fersk studie har avdekket at obstruktiv søvnapné er mer utbredt blant pasienter med spondyloartritt enn hos friske personer. Det er viktig å avdekke søvnlidelsen og behandle den, for å unngå alvorlige tilleggssykdommer.

  • Forsiden til Spondylitten 1-25 som handler om fremtidens poliklinikk som blir mer og mer digital

    Poliklinisk framtid, diabetes og D-vitaminbehov ved spondyloartritt

    Vårt nye medlemsblad tar denne gangen opp utfordringene ved å ha både enteroartritt og diabetes type 1. En endokrinolog forteller om anbefalte nivåer av vitamin D for oss med spondyloartritt. Og vi tar turen til Trondheim og Ålesund, der de friskeste pasientene kan styre når de har behov for fysisk oppfølging av revmatolog.

  • Digital behandling i gruppe for pasienter med revmatisk sykdom og langvarig smerte

    Har du plager med langvarig smerte? Ønsker du å lære om hjernens rolle ved smerte og samtidig få verktøy for smertemestring? Da kan dette tilbudet være noe for deg.

  • Lillann Wermskog, Hallvard Fremstad og Ida Vindstad. Foto: Morten Armand Engebretsen.

    Spafopodden: Jakten på en diagnose

    For noen pasienter kan veien til riktig diagnose være lang og vanskelig. Spafopodden har besøk av revmatolog Hallvard Fremstad, som jobber ved Ålesund sykehus. I denne episoden snakker vi om jakten på riktig diagnose. Hva er utfordringene, og hva er det viktig at legene vet? Kan pasientene gjøre noe selv?

  • Lillann Wermskog, Ida Vindstad og Gunnstein Bakland.

    Spafopodden: Hvorfor bør pasienter delta i kliniske studier?

    I denne episoden forteller revmatolog Gunnstein Bakland om MicroSpA-studien, en klinisk studie som vil undersøke om tarmflorabehandling kan brukes ved aksial spondyloartritt. Nå trenger han hjelp fra deg!

PC: Hold nede CTRL og trykk + for å forstørre eller-for å krympe
Mac: Hold nede CMD og trykk på + for å forstørre eller forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!