spafopodden med Anne Grete Semb
Lillann Wermskog, Ida Vindstad og Anne Grete Semb. Foto: Morten Krogvold, Line Loholt og Nicolas Tourrenc, Diakonhjemmet Sykehus. Collage: Lise Mette Eidet/pixabay.com

Hjerte- og karsykdommer og spondyloartritt

Hvor viktig er det å snakke om hjerte- og karsykdommer når man har revmatiske sykdommer? Har vi større risiko for å utvikle slike sykdommer? Kan bivirkninger av medisiner vi tar ha innvirkning på hjertehelsa vår? Hva kan du gjøre selv? Disse spørsmålene er blant temaene vi snakker med kardiolog Anne Grete Semb om i denne episoden av Spafopodden.

Hør episoden her:

Spafopodden er en podcast for deg med muskel- og skjelettsykdommer. Spafo Norge jobber for å spre informasjon om de forskjellige spondyloartrittdiagnosene: Aksial spondyloartritt (Bekhterevs sykdom), Psoriasisartritt, Enteroartritt: Cronhs sykdom og Ulcerøs kolitt og Juvenil spondyloartritt. I podden vil du få kunnskap om diagnosene, trening, følgesykdommer, svangerskap og du får møte mennesker som lever med sykdommene. Du finner Spafopodden i alle apper der du hører podcast!

Hør flere episoder av Spafopodden her

Vil du vite mer om hjerte- og karsykdommer?

Her finner du artikler som er tagget med hjerte og hjerte- og kar, på spafo.no.

Lurer du på noe om spondyloartritter?

Spafo Norge har en rekke likepersoner, som har svartjeneste på nett og svarer på spørsmål når du ringer hjelpetelefonen vår. Tilbudet er for alle som har spørsmål i forbindelse med det å leve med spondyloartritter, så man trenger ikke å være medlem for å ta kontakt.

Hjelpetelefonen : 412 04 200

Send e-post til Spafo Hjelper Deg

Telefontiden vår er onsdager klokken 12-15 og 18-21

Telefontjenesten er stengt på offentlige helligdager, som i forbindelse med påske, pinse og jul.

En likeperson er en som har personlig kunnskap og erfaring rundt det å leve med kronisk sykdom i hverdagen. Gjennom likepersonarbeid kan vi dele våre erfaringer og gi råd og veiledning om revmatisk sykdom, selv om vi ikke er medisinfaglig utdannet.

Spafo Norge har 30 likepersoner rundt om i Norge. Likepersonene står på stand på sykehus, deltar på pasientkurs, snakker med pasienter om spondyloartritter, og deler ut informasjonsbrosjyrer. Likepersonene svarer også på spørsmål på telefon 41204200 og på epost: spafohjelperdeg@spafo.no

Spafo Hjelper Deg – SPAFO

spafo hjelper deg

Kanskje du også liker disse: