Spondyloartritt

 • Piller ved vannglass med blå bakgrunn

  JAK-hemmer fører til økt vekt

  Indiske forskere har i en studie på en JAK-hemmer med virkestoffet tofacitinib oppdaget at den førte til betydelig vektoppgang hos pasientene. De med spondyloartritt hadde størst vektøkning.

 • smerter i kroppen

  Digital behandling i gruppe for pasienter med revmatisk sykdom og langvarig smerte

  Har du plager med smerte? Ønsker du å lære om hjernens rolle ved langvarig smerte og samtidig få verktøy for smertemestring? Og bor du et eller annet sted i Norge? Da kan dette tilbudet være noe for deg – digital behandling i gruppe basert på kognitiv atferdsterapi og klinisk helsepsykologi.

 • Spafopodden med Glenn Haugeberg

  Hva trenger du å vite om psoriasisartritt?

  Spafopodden har besøk av revmatolog Glenn Haugeberg. Han er seksjonsleder i revmatologi på Sørlandet sykehus og er professor ved NTNU. I denne episoden forteller han hva psoriasisartritt er, hvordan man stiller diagnosen, sykdomsforløpet, behandling, og det du ellers måtte lure på om sykdommen!

 • Margrethe på OSR fra 25 sep-12 okt 1989

  Fra barn til voksen med juvenil SpA

  Fram til man er 18 år følges de med barneleddgikt opp ved barneavdelingene, men hvordan er det å gå fra å være barn og ungdom til å bli en voksen pasient? Spondylitten har snakket med Margrethe P. Aa Aarseth om det å få diagnosen juvenil spondylartropati, og hvordan hun opplevde overgangen til det voksne pasientlivet.

 • Fire personer trener på tredemølle

  Trening og spondyloartritt

  – Høyintensiv kondisjon- og styrketrening, tilpassing, tilrettelegging, restitusjon og hverdagsaktivitet er viktige stikkord når det gjelder trening for de som lever med spondyloartritt, sier Camilla Fongen.

 • Smilende Dr. Oddvar Andrup med modell ryggrad

  – Det er ikke en diagnose som kommer inn på legekontoret – det er et menneske

  Vinneren av den aller første Spafoprisen er revmatolog Oddvar Andrup! Etter over 50 år som legespesialist er han fortsatt genuint opptatt av pasientene han møter i jobben på poliklinikken, og er nysgjerrig på historiene deres.

 • 3D-figur drypper med tårevæske

  Tørre øyne eller regnbuehinnebetennelse?

  Som regel mistenker man regnbuehinnebetennelse hos spondyloartrittpasienter som har øyeproblematikk, men tørre øyne er en mye vanligere følgelidelse. Om dette fanges opp tidlig kan behandling og andre tiltak kan gjøre at lidelsen ikke blir kronisk.

 • Kvinne ligger utmattet på sengen på grunn av fatigue

  Hva bør fastlegen vite om fatigue og utmattelse?

  Fatigue er en utmattende tretthet man ikke klarer å hvile seg fra. Den rammer svært mange spondyloartrittpasienter og kan komme i ulik styrke og frekvens gjennom livet – uansett alder.

 • Lillann Wemskog, Silje Reme, Ida Vindstad

  Hvordan akseptere at du har en kronisk sykdom?

  I denne episoden av Spafopodden har vi besøk av psykolog Silje Endresen Reme og snakker om hvordan kronisk sykdom påvirker oss psykisk. Sykehuset er flinke til å ta seg av det medisinske hos en nydiagnostisert, men det psykiske blir ofte glemt. Den psykiske helsen til en revmatiker kan være utfordrende, og med god hjelp og støtte fra fagpersoner og ikke minst det å akseptere sin egen livssituasjon, er det fult mulig å leve gode liv.

PC: Hold nede CTRL og trykk + for å forstørre eller-for å krympe
Mac: Hold nede CMD og trykk på + for å forstørre eller forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!