Poster EULAR 2024 om Spafo Norges Webinarserie
Spafo Norges poster om webinarserien om spondyloartritt. Foto: Spafo Norge

Spafo Norges webinarserie til EULAR

12. til 15. juni arrangeres årets store revmatologikongress EULAR i Østerrike. Der er Spafo Norges webinarer om spondyloartritt plukket ut til å bli presentert i egen poster.

På plass i hovedstaden Wien er blant annet Spondyloartrittforbundet Norges leder, Lillann Wermskog, for å fortelle om det norske prosjektet og svare på spørsmål. Hun skal ha et miniforedrag om posteren, samt at abstraktet blir å finne på kongressens skjermer. I tillegg blir det inkludert i den digitale abstraktboken, som er et tillegg til fagjournalen Annals of Rheumatic Diseases.

Ta bedre valg

Posteren tar for seg webinarserien om spondyloartritt, hvor revmatologisk fagekspertise forteller om de ulike spondyloartrittdiagnosene og diagnostisering av dem. Serien har også egne episoder med temaene fysisk aktivitet og mestring og aksept av egen sykdom.

– Webinarserien vår gir de som lever med spondyloartritt trygg og god kunnskap, slik at de kan ta bedre valg for egen helse. Spafo Norge håper at vår gode erfaring med å tilby informasjon og kunnskap på denne måten vil inspirere andre pasientorganisasjoner i Europa til å gjøre det samme, sier Wermskog.

Nettverk av organisasjoner

Posteren er inkludert som en del av programmet til det som kalles EULAR PARE, et nettverk Spafo Norge er en del av. Det består av pasientorganisasjoner for de med revmatisk sykdom over hele Europa.

– Sammen jobber vi for å sikre at stemmen til personer med revmatiske og muskel- og skjelettsykdommer blir hørt. Det arbeides målrettet for å kunne ha innflytelse på beslutningstakere innen revmatologisk helse i Europa, forteller Wermskog.

STØTT SPAFO NORGES FRIVILLIGE ARBEID – BLI MEDLEM

Portrett Lillann Wermskog
Leder i Spafo Norge Lillann Wermskog
Foto: Trine Dahl-Johansen

Kanskje du også liker disse: