EULAR

 • En som setter penn med etanercept i låret

  Hvilken effekt har det å ta pause fra biomedisin?

  En fjerdedel av pasientene med ikke-radiografisk aksial spondyloartritt opplevde inaktiv sykdom ni måneder etter at de stanset biologisk behandling med TNFalfa-hemmere. Det er likevel 85 prosent reduksjon i risiko for sykdomsoppbluss om man ikke stopper slik behandling.

 • Poster EULAR 2024 om Spafo Norges Webinarserie

  Spafo Norges webinarserie til EULAR

  12. til 15. juni arrangeres årets store revmatologikongress EULAR i Østerrike. Der er Spafo Norges webinarer om spondyloartritt plukket ut til å bli presentert i egen poster.

 • Illustrasjon av forskere som undersøker magesekk og tarm

  Endring av tarmflora bedret ikke psoriasisartritt

  En dansk studie har undersøkt om det har effekt for pasienter med psoriasisartritt å bli behandlet med fekal transplantasjon. Dette første forsøket viste at det ikke hadde noen behandlingsfordel for PsA-pasientene.

 • Fibromyalgipunkter

  Fibromyalgipasienter må fanges opp tidligere

  En norsk og dansk studie om fibromyalgi ble presentert på EULAR-kongressen 2022. De viser at lavterskel rehabilitering ikke har særlig god effekt, og at det er viktig å få på plass diagnose raskt for å unngå belastning av spesialisthelsetjenesten.

 • Mann heller ut jerntabletter i en hånd

  Høyere forekomst av jernmangelanemi med AS

  Det antas at en stor andel av pasienter med ankyloserende spondylitt har tarmbetennelse uten å være klar over det. Det gjør at denne pasientgruppen trolig har høyere risiko for å utvikle jernmangelanemi.

 • Collage av bilder med temaene kosthold, trening, kroppsvekt og alkohol

  Livsstilanbefalinger ved revmatisk sykdom

  EULAR har utarbeidet nye anbefalinger for å hjelpe pasienter med livsstilvalg. Det skal bidra til å forhindre progresjon av revmatisk sykdom.

 • Kvinne med psoriasis på hender og armer

  Behandlingsmål ved psoriasisartritt

  Nye data viser at mål for behandlingen for psoriasisartrittpasienter er viktig, men at oppfatningen av målene kanskje ikke er helt lik for pasienter og leger. Det å oppnå minimal sykdomsaktivitet tidlig i sykdomsforløpet viser seg også å ha betydning for pasientenes livskvalitet.

 • Ordsky med mestringsstrategier knyttet til bedring av fatigue, med størst vekt på Sjef i eget liv og aktivitetsregulering

  Helsearbeidere kan bistå ved fatigueplager

  Fatigue er en vanlig utfordring for pasienter med revmatiske sykdommer, som kan være vanskelig å håndtere. Mange plages med en alvorlig grad av utmattelsen. Det finnes flere ting som kan gjøres for å bedre situasjonen, både av pasienten og med støtte fra helsepersonell.

 • spondyrapporten abstract poster

  Spafo Norges prosjekter presenteres på EULAR

  To av Spafo Norges prosjekter det siste året har blitt plukket ut til å vises fram under årets store revmatologikongress i Europa denne uken. Spondyrapporten og Livet med kronisk sykdom – Hva nå? skal denne uken presenteres for revmatologieliten med postere og miniforedrag.

PC: Hold nede CTRL og trykk + for å forstørre eller-for å krympe
Mac: Hold nede CMD og trykk på + for å forstørre eller forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!