Trening

  • Poster EULAR 2024 om Spafo Norges Webinarserie

    Spafo Norges webinarserie til EULAR

    12. til 15. juni arrangeres årets store revmatologikongress EULAR i Østerrike. Der er Spafo Norges webinarer om spondyloartritt plukket ut til å bli presentert i egen poster.

  • Per Larsen gjør styrketrening i sal

    – Gjør trening til en prioritet i hverdagen!

    Et langt liv fylt med trening av både seg selv og andre har gjort at Per Larsen fortsatt fungerer godt i hverdagen med revmatisk sykdom. For ham har fysisk aktivitet blitt en naturlig del av livet.

  • Aslak Maurstad og Marianne Sandaker under Krykkedansen i finalen av Skal vi danse TV2

    Aslak danset seg friskere

    Aslak Maurstad (31) danset seg inn i hjertene til det norske folk i fjor høst. Den intensive dansetreningen gjorde at han som AS-pasient kom i sitt livs beste form, og han unngikk sykdomsoppbluss og sykebesøk.

  • Collage av bilder med temaene kosthold, trening, kroppsvekt og alkohol

    Livsstilanbefalinger ved revmatisk sykdom

    EULAR har utarbeidet nye anbefalinger for å hjelpe pasienter med livsstilvalg. Det skal bidra til å forhindre progresjon av revmatisk sykdom.

  • Kvinne og mann løper ute om vinteren

    Motivasjon og trening på egenhånd

    Det kan være utfordrende å opprettholde trening og motivasjon gjennom et langt liv med kronisk leddsykdom. Fysioterapeut Camilla Fongen har gode tips og råd, spesielt til deg som ønsker å mestre intervaller under egentrening.

  • Fire personer trener på tredemølle

    Trening og spondyloartritt

    – Høyintensiv kondisjon- og styrketrening, tilpassing, tilrettelegging, restitusjon og hverdagsaktivitet er viktige stikkord når det gjelder trening for de som lever med spondyloartritt, sier Camilla Fongen.

  • Smilende Dr. Oddvar Andrup med modell ryggrad

    – Det er ikke en diagnose som kommer inn på legekontoret – det er et menneske

    Vinneren av den aller første Spafoprisen er revmatolog Oddvar Andrup! Etter over 50 år som legespesialist er han fortsatt genuint opptatt av pasientene han møter i jobben på poliklinikken, og er nysgjerrig på historiene deres.

  • Bedre livskvalitet og funksjon med rehabilitering

    Fysisk aktivitet kan forbedre livskvalitet og selvrapportert funksjon hos personer med revmatisme og muskel- og skjelettsykdommer, men det er diagnoseavhengig hvilke symptomer som bedres av rehabilitering.

  • Fra rehabilitering til selvledelse

    Mange har god nytte av et rehabiliteringsopphold, enten på behandlingsreise i utlandet eller her i Norge. Den viktigste biten i rehabiliteringen din er imidlertid den du gjør selv i egen hverdag. Her er noen gode tips om hvordan det kan bli enklere å gjennomføre hverdagsrehabilitering.

PC: Hold nede CTRL og trykk + for å forstørre eller-for å krympe
Mac: Hold nede CMD og trykk på + for å forstørre eller forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!