Spafo Norge

 • Klubbe som symboliserer årsmøte

  Spondyloartrittforbundet Norge kaller med dette inn til årsmøte

  Spondyloartrittforbundet Norge kaller med dette inn til årsmøte torsdag 25.04.2024 kl. 18.00.

 • Forsiden på Spondylitten 1-24 med tema fotplager

  Fotplager, krykkedans og treningsvegring

  Årets første utgave av medlemsbladet Spondylitten handler om fotproblemer og ulike tiltak som kan gjøre disse bedre. I tillegg har vi snakket med Aslak Maurstad om erfaringene etter «Skal vi danse», vi forteller om psykomotoriske bevegelsesgrupper og treningsvegring som ble til treningsglede.

 • Spafopodden med Glenn Haugeberg

  Hva trenger du å vite om psoriasisartritt?

  Spafopodden har besøk av revmatolog Glenn Haugeberg. Han er seksjonsleder i revmatologi på Sørlandet sykehus og er professor ved NTNU. I denne episoden forteller han hva psoriasisartritt er, hvordan man stiller diagnosen, sykdomsforløpet, behandling, og det du ellers måtte lure på om sykdommen!

 • spondyrapporten2023

  Ny Spondyrapport om hud og IBD

  Spondyrapporten var først et pilotprosjekt som ble lansert i starten av 2023 for å gi alle Norges fastleger bedre kompetanse og bevissthet rundt Spondyloartrittdiagnosene. Etter god tilbakemelding fra leger, sykepleiere og andre har vi fortsatt det viktige arbeidet og økt utsendelsen til spesialister i tillegg.

 • Lillann, Oddvar og Ida

  Spafopodden: En verdig og rørt vinner av Spafoprisen

  I forbindelse med at Spafo Norge er 10 år har vi i år delt ut Spafoprisen til revmatolog Oddvar Andrup. En vinner som i over 54 år har jobbet for pasienter med revmatiske sykdommer og som er svært opptatt av å se mennesket bak diagnosen. På tross av en alder på over 81 år har han ingen planer om å gi seg.

 • Smilende Dr. Oddvar Andrup med modell ryggrad

  – Det er ikke en diagnose som kommer inn på legekontoret – det er et menneske

  Vinneren av den aller første Spafoprisen er revmatolog Oddvar Andrup! Etter over 50 år som legespesialist er han fortsatt genuint opptatt av pasientene han møter i jobben på poliklinikken, og er nysgjerrig på historiene deres.

 • Leder-Lillann

  God jul og godt nytt år fra Spafo Norge

  I år har Spafo Norge feiret 10 år som pasientorganisasjon, og i den anledning vil jeg takke alle som bidrar og har bidratt gjennom disse 10 årene, styremedlemmer, likepersoner og alle som jobber og har jobbet for organisasjonen. 

 • Forsiden til Spondylitten 4-23, med tema osteoporose, samt psykisk helse og revmatisme

  Osteoporose, psykisk helse og vinner av Spafoprisen 2023

  Årets siste utgave av Spafo Norges medlemsblad Spondylitten er nå underveis til våre faste lesere. Denne gangen tar vi opp temaer som osteoporose og spondyloartritt, psykisk helse og revmatisk sykdom og nye behandlingsmuligheter. Vinneren av Spafoprisen 2023 forteller også om sine 50 år i revmatologiens tjeneste.

 • Lillann Wemskog, Silje Reme, Ida Vindstad

  Hvordan akseptere at du har en kronisk sykdom?

  I denne episoden av Spafopodden har vi besøk av psykolog Silje Endresen Reme og snakker om hvordan kronisk sykdom påvirker oss psykisk. Sykehuset er flinke til å ta seg av det medisinske hos en nydiagnostisert, men det psykiske blir ofte glemt. Den psykiske helsen til en revmatiker kan være utfordrende, og med god hjelp og støtte fra fagpersoner og ikke minst det å akseptere sin egen livssituasjon, er det fult mulig å leve gode liv.

PC: Hold nede CTRL og trykk + for å forstørre eller-for å krympe
Mac: Hold nede CMD og trykk på + for å forstørre eller forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!