Bekhterevs sykdom

 • Piller ved vannglass med blå bakgrunn

  JAK-hemmer fører til økt vekt

  Indiske forskere har i en studie på en JAK-hemmer med virkestoffet tofacitinib oppdaget at den førte til betydelig vektoppgang hos pasientene. De med spondyloartritt hadde størst vektøkning.

 • Mann heller ut jerntabletter i en hånd

  Høyere forekomst av jernmangelanemi med AS

  Det antas at en stor andel av pasienter med ankyloserende spondylitt har tarmbetennelse uten å være klar over det. Det gjør at denne pasientgruppen trolig har høyere risiko for å utvikle jernmangelanemi.

 • Sten-Oddvar Solhaug i arbeidsklær på industrijobb

  Fikk bedre hverdager med omskolering

  I løpet av 15 år med ankyloserende spondylitt (AS) har Sten-Oddvar Solhaug fått til en grei balanse mellom arbeid, fritidsaktiviteter og trening. I dag kan han se tilbake på sin pasientreise og tenker at han burde ha satset på å videreutdanne seg mye tidligere.

 • Per Larsen gjør styrketrening i sal

  – Gjør trening til en prioritet i hverdagen!

  Et langt liv fylt med trening av både seg selv og andre har gjort at Per Larsen fortsatt fungerer godt i hverdagen med revmatisk sykdom. For ham har fysisk aktivitet blitt en naturlig del av livet.

 • Aslak Maurstad og Marianne Sandaker under Krykkedansen i finalen av Skal vi danse TV2

  Aslak danset seg friskere

  Aslak Maurstad (31) danset seg inn i hjertene til det norske folk i fjor høst. Den intensive dansetreningen gjorde at han som AS-pasient kom i sitt livs beste form, og han unngikk sykdomsoppbluss og sykebesøk.

 • Collage av bilder med temaene kosthold, trening, kroppsvekt og alkohol

  Livsstilanbefalinger ved revmatisk sykdom

  EULAR har utarbeidet nye anbefalinger for å hjelpe pasienter med livsstilvalg. Det skal bidra til å forhindre progresjon av revmatisk sykdom.

 • Smilende Dr. Oddvar Andrup med modell ryggrad

  – Det er ikke en diagnose som kommer inn på legekontoret – det er et menneske

  Vinneren av den aller første Spafoprisen er revmatolog Oddvar Andrup! Etter over 50 år som legespesialist er han fortsatt genuint opptatt av pasientene han møter i jobben på poliklinikken, og er nysgjerrig på historiene deres.

 • Gammel kommode med en skuff ute

  Tankar – Sjela si inste kommodeskuff

  I dei seine nattetimar lirkar ofte sjela si inste kommodeskuff seg litt på gløtt, og framtidsfrykta slepp til. Det kan væra lurt å opne den ein gong i blant, så ein får rydda litt i tankane som ligg i den tyngste skuffa.

 • MR-maskin

  MR: Viktigste verktøy for å sette AxSpA-diagnosen

  Før MR ble tatt i bruk var det ikke så enkelt å stille en diagnose som dette, sier Dr. Bakland. Da så man kun etter forandringer forenelig med det som da var klassifikasjonskriteriene for Bekhterevs sykdom (anklyoserende spondylitt). Det gikk altfor lang tid før diagnosen var på plass for mange. På den tiden var ikke diagnoseverktøyene så gode, og for få sykdomstilfeller ble oppdaget, forklarer han.

PC: Hold nede CTRL og trykk + for å forstørre eller-for å krympe
Mac: Hold nede CMD og trykk på + for å forstørre eller forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!