Revmatologi

 • Lillann, Oddvar og Ida

  Spafopodden: En verdig og rørt vinner av Spafoprisen

  I forbindelse med at Spafo Norge er 10 år har vi i år delt ut Spafoprisen til revmatolog Oddvar Andrup. En vinner som i over 54 år har jobbet for pasienter med revmatiske sykdommer og som er svært opptatt av å se mennesket bak diagnosen. På tross av en alder på over 81 år har han ingen planer om å gi seg.

 • Tanker – Ord på blå resept

  Jeg skulle ønske det stod noe mer på den blå resepten. At legen kunne gitt meg noen flere ord på veien. Råd eller veiledning som ga meg håp.

 • Videokonsultasjon er nyttig i revmatologisk praksis

  For at en videokonsultasjon skal bli vellykket krever det full oppmerksomhet fra både behandler og pasient. En studie fra Diakonhjemmet sykehus har avdekket at både behandlere og pasienter er fornøyd med denne konsultasjonsformen, men at det avhenger av flere faktorer om den blir god.

 • Hva vil pakkeforløp bety for revmatologene?

  – Et pakkeforløp vil kunne åpne opp for felles behandlingsrutiner ved sykehusene og tettere oppfølging av pasientene. Det gir også mulighet for å gjennomføre robuste forskningsstudier, sier Dr. Gunnstein Bakland.

 • Ny kvalitetsstandard for pasienter med aksial spondyloartritt

  ASAS har utviklet et sett med kvalitetsstandarder for forbedring av helsehjelpen til voksne pasienter med aksial spondyloartritt. Det skal minimere variasjonen i kvalitet på den hjelpen som ytes – både nasjonalt og internasjonalt.

 • Høyere samlet egenandel enn forventet

  Den varslede sammenslåingen av frikorttakene 1 og 2 ble som antatt lagt fram i dagens forslag til Statsbudsjett for 2021.

 • Globalt register for revmapasienter og Covid-19

  Et verdensomspennende register skal nå kartlegge situasjonen for pasienter med revmatologiske sykdommer under den store coronapandemien. Har du som revmatiker symptomer på Covid-19 bør du ta kontakt med revmatologen din, slik at det kan rapporteres inn.

 • Sosialantropologisk studie av revmatisk sengepost

  Jonas Kure Buer har med sosialantropologiske øyne sett på hvordan revmatologien blir til i møte mellom pasienter, helsearbeidere, byråkrater og materielle betingelser på en revmatisk sengepost.

 • Norge rundt med Treat to Target for spondyloartritt

  Et team fra den nasjonale arbeidsgruppen besøker for tiden revmatologiske avdelinger landet rundt og presenterer Treat to Target innen området spondyloartritt.

PC: Hold nede CTRL og trykk + for å forstørre eller-for å krympe
Mac: Hold nede CMD og trykk på + for å forstørre eller forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!