Utmattelse

 • Aktivitetsmønstre er med på å opprettholde fatigue

  Fargekodede aktivitetsdagbøker gir en god innsikt i hva som gjør at fatigue vedvarer hos den enkelte pasient. Gruppebasert terapi og aksept av situasjonen kan gjøre situasjonen bedre.

 • Nå kan man måle fatigue mer presist

  Det finnes et eget måleverktøy for å fastslå hvor hardt rammet pasientene er av fatigue. Det har tatt lang tid å utvikle det, for det å finne en måte som fungerer for alle, på mange ulike språk, har vært en stor utfordring.

 • Alvorlig fatigue rammer mange revmatikere

  – En av to pasienter rapporterer at de har alvorlig utmattelse. Dette har stor innvirkning på pasientenes liv og muligheten deres til å arbeide, sa professor Emma Dures under en studiedag om fatigue for helsepersonell.

 • Hvordan kan man hjelpe pasienter med fatigue?

  Interessen var stor da fagpersoner som jobber med pasienter med revmatisk sykdom fikk muligheten til å delta på en studiedag om fatigue. Fokus var hvordan de best kan hjelpe pasientene som plages med denne utmattelsen.

 • Fatigue blir bedre når du anstrenger deg!

  Norske forskere begynner å forstå noen av de biologiske mekanismene som fører til fatigue, og leter etter behandling som kan hjelpe mot denne utmattelsen. Dr. Roald Omdal mener kondisjonstrening alltid vil ha effekt.

 • Kronisk utmattelse: – Hopp på riktige tankebusser!

  Auditoriet var fullstappet da Diakonhjemmet Sykehus og Norsk Revmatikerforbund inviterte til gratis dagsseminar om kronisk utmattelse.

 • Nyttig verktøykasse for å bekjempe energityver

  En hel bok om utmattelse kan virke voldsomt, men boka Energityvene er en nyttig verktøykasse for deg som lever med kronisk sykdom og møter på energityver i hverdagen.

PC: Hold nede CTRL og trykk + for å forstørre eller-for å krympe
Mac: Hold nede CMD og trykk på + for å forstørre eller forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!