Tanker

 • Gammel kommode med en skuff ute

  Tankar – Sjela si inste kommodeskuff

  I dei seine nattetimar lirkar ofte sjela si inste kommodeskuff seg litt på gløtt, og framtidsfrykta slepp til. Det kan væra lurt å opne den ein gong i blant, så ein får rydda litt i tankane som ligg i den tyngste skuffa.

 • Tanker – Det usynlige barnet

  Det å få diagnosen anklyoserende spondylitt gjorde noe med henne. Hun ble mer og mer usynlig. Hun gjorde seg selv usynlig, fordi hun ikke visste hvem hun var lenger. Da var det like greit å bare forsvinne.

 • Tanker – Ord på blå resept

  Jeg skulle ønske det stod noe mer på den blå resepten. At legen kunne gitt meg noen flere ord på veien. Råd eller veiledning som ga meg håp.

 • Tanker – Jeg tåler regnet på kinnet

  Når dårlige dager treffer oss, som ved forverring av en kronisk sykdom eller en pandemi, er det fort gjort å resignere og se negativt på situasjonen. Det er viktig å snu tankegangen for å leve et godt liv, og prøve å finne gleden i små ting, skriver Lill Due i denne Tanker-spalten.

 • Livet før og etter – en indre demon skal bekjempes

  For Elin Christine ble det å få diagnosen spondyloartritt starten på en ny tidsregning. Etterhvert trigget det også en indre kampvilje, og et ønske om å dele egne erfaringer for å hjelpe andre. Her er hennes historie.

 • Tanker – Jeg velger meg april

  Det gjelder å prøve å finne et meningsfullt innhold i den svingende og uforutsigbare hverdagen. Det er derfor jeg velger meg april.

 • Tanker – Det er i motbakke det går oppover

  Hun har alltid hatt en tanke og en drøm inni seg om at hun kanskje en dag kan prøve igjen. Et håp om at hun en dag blir så bra at hun kanskje kan gå en liten skitur. Men er det plass til henne med funksjonsnedsettelse i skiløypene?

 • Tanker – I am my own muse

  – T-skjorten av Frida Kahlo er en påminnelse om at jeg ikke må gi opp. At livet må leves ut ifra det beste man klarer, skriver Lill Due.

 • Tanker – Å bære mer enn sin egen vekt

  Hun ser tilbake på en tid der livet fikk en brå vending. Det å få en kronisk, revmatisk diagnose kjentes som en tung byrde å ha hengende over seg. Hun lurte på hvordan hun skulle klare å bære en slik diagnose resten av livet.

PC: Hold nede CTRL og trykk + for å forstørre eller-for å krympe
Mac: Hold nede CMD og trykk på + for å forstørre eller forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!