Uføretrygd

 • Realitykjendis, trening, biologisk medisin og uførskam

  I årets første utgave av medlemsbladet Spondylitten møter du en åpenhjertig Aslak Maurstad med ankyloserende spondylitt. Bladet handler også om trening og SpA, hvilke biologiske medisiner vi faktisk har tilgang på, samvalg og skam rundt uførhet.

 • Felles handikapbevis skal gi honnørrabatt i EØS

  Etter en testperiode ønsker EU å lansere et felleseuropeisk handikapkort for de med funksjonsnedsettelser. Det skal kunne benyttes for å få rabatter og honnørordninger i alle medlemsland og EØS-land. Norge har imidlertid ikke bestemt når dette skal innføres.

 • Ung ufør som uføretrygdet og på AAP

  Ankyloserende spondylitt (Bekhterevs sykdom) og andre spondyloartritter kommer ofte ikke under begrepet alvorlig sykdom. Dermed er det ikke sikkert man betraktes som ung ufør, selv om sykdommen oppsto før man fylte 26 år. Det er også forskjell på ung ufør på AAP og ung ufør som uføretrygdet.

 • AFP eller uføretrygd – feil valg kan gi milliontap

  Valget mellom tidlig pensjon med AFP og uføretrygd de siste årene av arbeidslivet kan ha stor betydning for den økonomiske situasjonen til den enkelte. Det kan faktisk dreie seg om millionbeløp. Vi har undersøkt hvordan man kan finne ut hva som lønner seg.

 • Skatt på etterbetaling av trygdeytelser og pensjoner

  Får du etterbetalt penger i forbindelse med offentlige eller private pensjoner og ytelser, må du beregne å betale en god del i skatt av beløpet. Skattebeløpet avgjøres av hvilken ytelse det er snakk om.

 • Lavere uføregrad gir også rett på uføretrygd

  Den nye uførereformen skal gjøre det enklere å jobbe. Du trenger ikke lenger ha en uføregrad på 50 prosent for å kunne få uføretrygd.

 • Delvis ufør – pass deg for uførefella!

  Blir du delvis ufør kan du i noen tilfeller få lavere uføretrygd om du senere blir mer ufør. Dette gjelder de som bare får offentlig tjenestepensjon og ingenting fra folketrygden.

 • Høyere risiko for uføretrygd med sen diagnose

  Sen diagnose fører til dårligere bevegelse og større risiko for arbeidsuførhet for pasienter med aksial spondyloartritt. Det viser en britisk studie.

 • Flere partier vil svare

  Etter at Spondylitten la ut saken om at kun fire av ti politiske partier svarer på spørsmål om helsepolitikk, kom flere på banen. Vi lar dem derfor få komme med sine svar i innspurten av valgkampen.

PC: Hold nede CTRL og trykk + for å forstørre eller-for å krympe
Mac: Hold nede CMD og trykk på + for å forstørre eller forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!