Ekstra behandlingsreiseplasser til Opatija og Marbella

For høstsesongen 2017 har Seksjon for behandlingsreiser til utlandet klart å skaffe 280 ekstra plasser. Opatija i Kroatia og Marbella i Spania blir nye destinasjoner. Antallet plasser for 2018 er ikke avklart ennå.

– Vi har nå inngått avtale med tre nye steder og to kjente steder for høsten 2017 og året 2018, forteller Seksjonsleder for Behandlingsreiser til utlandet, Hilde Mogan til Spondylitten.

Det er inngått avtale med følgende steder:

  • Thalassotherapia, Opatija i Kroatia
  • Marbella Grand Care, Marbella i Spania
  • Health and Care of Scandinavia AB, Marbella i Spania
  • Humlegarden SL Clinica Vintersol, Tenerife i Spania
  • Institute Dr. Simo Milosevic, Igalo i Montenegro

– For høsten 2017 er foreløpig tre grupper klare. Sesongen 2018 er ikke klar men steder og tidspunkt blir lagt ut på nettsiden vår fortløpende, sier Mogan.

LES OGSÅ: Nye plasser til Vintersol og Igalo

Opatija og Marbella

Pasientene kan regne med å få brev denne uka om de har fått plass på de nye gruppeturene.

Første gruppe går til Opatija i Kroatia 17. september. Det er kun én liten gruppe på 34 stykker som Thalassotherapia har mulighet til å ta imot i denne omgangen.

Opatija er en liten kystby vest i Kroatia, på Istria-halvøya ved byen Rijeka.

Strand med blått hav og palmer
Marbella på Solkysten i Spania blir ny destinasjon for behandlingsreiser til utlandet. Foto: Artur Bogacki/Dreamstime

Til Marbella Grand Care i Spania sendes det to grupper med 70 pasienter i hver. Den første turen går 19. September, den andre 17. oktober. Marbella ligger i Málaga-provinsen i Andalucía i Sør-Spania. Stedet er en viktig turistby ved Costa del Sol.

LES OM SPONDYLITTENS BESØK PÅ THALASSOTHERAPIA I OPATIA HER!

Vintersol og Igalo

– Det er også etablert ekstra plasser på to gamle behandlingssteder. Vi har fylt opp flyene til Igalo i Montenegro, og på Vintersol har vi allerede fylt opp alle plassene vi kan denne høsten, sier hun.

Totalt for vår og høst 2017 er det fremskaffet 430 ekstra plasser etter at tilbudet i Tyrkia ble kansellert tidligere i år.

Neste gruppe til Igalo i Montenegro går 12. september. Det er årets siste gruppetur dit. Til Vintersol sendes det en gruppe 17. oktober og en gruppe 14. november.

LES OGSÅ: Ny forskrift inkluderer ledsagere

Lang tid

Mogan forklarer at den ekstra anbudsrunden har tatt spesielt lang tid, fordi det har kommet nye regler i forhold til offentlige anskaffelser. Det er et regelverk som Oslo Universitetssykehus må forholde seg til når de skal gjøre avtaler om kjøp av plasser ved rehabiliteringsinstitusjonene.

Middelalderby
Opatija betraktes som et veikryss for tre kulturer; Slovensk, italiensk og tysk, som man også kan se på den spesielle arkitekturen. Arkivfoto: Trine Dahl-.Johansen

– Jeg regner med det kommer til å gå raskere å få ut informasjon om de ekstra plassene for året 2018. Nå som fordelingen av plasser for høsten 2017 er ferdig, kan vi starte med neste års plan. Avtalen med behandlingsstedene vi skal bruke ligger jo klar, så nå skal vi finne ut hvor mange pasienter de ulike stedene kan ta i mot, sier Mogan.

Hun legger til at hun som vanlig ikke vet eksakt hvor mange penger hun får til disposisjon for neste år, siden ordningen finansieres over statsbudsjettet. Det vedtas ikke før mot slutten av året.

I den ekstra anbudsrunden kom det inn tilbud fra syv tilbydere. Ny hovedanbudsrunde skal gjennomføres i løpet av i slutten av 2017 eller starten av 2018 og gjelde for fire år.

HOLD DEG OPPDATERT MED SPONDYLITTEN!

Kanskje du også liker disse: