Endelig er Spondylittens høstutgave klar!

Nå er vi ute med nytt nummer av Spondylitten. Der kan du blant annet lese om medisinsk cannabis og behandling av revmatiske sykdommer, fysisk aktivitet og spondyloartritt, samt Norges dårlige diagnosetid.

Dansedommer Tor Fløysvik lever med Bekhterevs sykdom. Han forteller i denne utgaven av Spondylitten om hvordan han får hverdagen til å fungere. Med et strengt kostregime og et fast treningsopplegg lever han bedre med sykdommen.

Nestleder i Spafo Norge Lillann Wermskog og Dr. Gunnstein Bakland diskuterer EMAS-tallene. Foto: Elisabeth O. Nilsen

Hvorfor er Norge dårligst på å sette diagnose?

Den store EMAS-undersøkelsen viser at det tar lang tid for norske pasienter med aksial spondyloartritt å få diagnose. Vi har snakket med fagekspertisen om hvorfor det tar lengre tid for pasienter i Norge å få diagnose sammenlignet med andre land i studien.

Fysisk aktivitet og spondyloartritt

Spondyloartrittpasienter trener mindre enn anbefalt og går dermed glipp av gunstig helseeffekter. Forsker Rikke Helene Moe mener at særlig de som har betennelse i ryggsøylen og mye bukfett vil ha nytte av å følge anbefalingene.

Kan cannabis anbefales som revmatikermedisin?

Medisinsk cannabis virker dårlig mot revmatiske smerter, er forbundet med en enorm avhengighetsfare og alvorlige bivirkninger. Det kan derfor ikke regnes som en trygg medisin.

Professor Steve Alexander tok opp spørsmålet om cannabis er farlig, og om det er mulig å anbefale det som medisin i dag. Foto: Elisabeth O. Nilsen

Slik får du digital tilgang

Spondylitten kommer i postkassene til medlemmene. Bladet sendes ut som digital fil, som du får tilgang til via nyhetsbrev på e-post. Får du ikke nyhetsbrevet fra Spafo Norge har vi ikke e-postadressen din, eller den kan ha havnet i søppelposten, så sjekk der også.

Ønsker du nyhetsbrevet tilsendt ved neste utgivelse kan du sende e-postadressen din til medlemsansvarlig.

Bli medlem og fast leser du også

Er du ikke medlem av Spafo Norge kan du bli det ved å melde deg inn her.

Fra sesongen 2020 koster det 250 kroner for et år og fire utgaver av Spondylitten. Da får du tilsendt årets to første utgaver i posten og nettilgang for å lese artikler som bare er for medlemmene.

Muligheten for innlogging på spondylitten.no gjøres klart når vi får melding fra banken om at kontingenten er betalt. Husk å sjekke søppelpostkassen din, om du har meldt deg inn og ikke mottar faktura på e-post i løpet av få dager.

HJELP OSS Å BLI BEDRE – SVAR PÅ SPØRREUNDERSØKELSEN OM SPAFO NORGE HER

Kanskje du også liker disse: