Nærmere 700 plasser i kutt for behandlingsreiser

– Kjenner at jeg reagerer sterkt! sier leder for Bekhterev Norge, Liv Margot Sviland, som er meget skuffet over at regjeringen foreslår et kutt på nesten en fjerdedel av budsjettet til Statens Behandlingsreiser.

Det er et stort behov for tilbudet som de statlige behandlingsreisene gir. Intensiv behandling i varmt klima har for mennesker med bekhterevs sykdom en klart bedre effekt og varighet enn tilsvarende tilbud her hjemme.

– Jeg er redd for hvilken vei disse kuttene gir. Tilbudet er allerede marginalt og større kutt vil gjøre at mange med bekhterevs sykdom som virkelig har behov for dette effektfulle behandlingstilbudet ikke får det, sier leder for Bekhterev Norge, Liv Margot Sviland.

Samfunnsøkonomisk er kutt i de statlige behandlingsreiser en negativ utvikling. Det viser dårlig forståelse for situasjonen og behovet til mennesker med revmatisk sykdom, så som bekhterevs sykdom. Behandlingsreiser er for mange det som gjør det mulig å være i jobb.

LES OGSÅ: Avliver mytene om behandlingsreiselotteriet

Nylig ble en Sintefrapport fremlagt som konkluderte med at Behandlingsreiser er betydelig bedre en tilsvarende behandling i Norge.

Lege ved Behandlingsreiser Dr. Yndis Staalesen Strumse som har forsket på effekten av behandlingsreiser påstår at Faktisk er effekten av behandling i varmt klima oppsiktsvekkende god! Så god at nå kan ikke myndighetene lengre overse betydningen av behandlingsreiser.

Legeforeningen støtter Behandlingsreiser til utlandet i sitt høringssvar.

LES OGSÅ: Jublet for stopp i behandlingsreisekutt!

Kanskje du også liker disse: