Ny utsettelse av behandlingsreiser til utlandet

På grunn av koronapandemien er det nå besluttet å avlyse alle behandlingsreisegrupper som var planlagt fra januar til april 2021. Avgjørelsen om det blir arrangert behandlingsreiser til utlandet for de to neste sesongene utsettes ytterligere.

Behandlingsreiser har på grunn av Covid-19 besluttet å kansellere alle grupper fra januar til og med april 2021 og tidligere er jo alle grupper kansellert ut året 2020.

– Mye er fortsatt usikkert vedrørende smittesituasjonen og ingen kan si noe fremover i tid. Dessuten er det umulig for oss å si noe om risikoen for smitte i de ulike landene, likeledes hvilke restriksjoner som eventuelt iverksettes av ulike lands myndigheter, informerer Seksjonsleder for Behandlingsreiser til utlandet, Hilde Mogan i dag.

LES OGSÅ: Behandlingsreiser avlyser også alle høstturer i 2020

Avventer med de neste sesongene

Det er også tatt en avgjørelse om at ny vurdering når det gjelder vår- og høstsesongen 2021 blir utsatt til etter nyttår.

– Vi vil i slutten av januar 2021 avgjøre om gruppene fra mai vil gå som planlagt, informerer Seksjonsleder for Behandlingsreiser til utlandet, sier Mogan.

Hun anbefaler de som vil holde seg oppdatert følger med på nettsiden deres, under fanen Covid-19 og informasjon for ulike diagnoser.

LES OGSÅ: Sykemelding og behandlingsreise til utlandet

Overføres til neste år

For gruppene som gjelder Revma-voksne opplyses det om at de gruppene som skulle reist i perioden april-juni 2020 har blitt overflyttet til de samme gruppene i 2021. Ventelisten har også blitt overført. Det kan bli endringer på datoene, men de det gjelder vil motta nytt brev om eksakt dato og flytider i god tid før avreise.

Behandlingsreiser til utlandet tok ikke i mot nye søknader 15. september i år, da alle gruppene fra april-juni 2021 er fulltegnet. For de som hadde søknadsfrist 1. mars 2020 for reiser andre halvår 2020, samt januar og februar 2021 er alle søknadene overflyttet til 2021.

– For de som får innvilget behandlingsreise andre halvår 2021 vil det bli sendt ut tilbudsbrev i slutten av april 2021. 1. mars 2021 vil vi kun ta i mot søknader fra pasienter som ikke søkte 1. mars 2020, skriver seksjonen på sine nettsider.

HOLD DEG OPPDATERT MED SPONDYLITTEN – BLI MEDLEM OG FASTLESER HER

Kanskje du også liker disse: