Spondylitten.no har blitt NY og mobilvennlig

Nytt navn på magasinet vårt krevde også en ny og moderne nettside. Spondylitten.no er nå mobilvennlig og er stappfull av informasjon om spondyloartritter og det og leve med kronisk sykdom.

Hovedandelen av dere som leser sakene våre på nett bruker mobiltelefon til det. Da vil vi at leseropplevelsen skal være mye bedre enn den har vært fram til nå.

Foto: Abluecup/Dreamstime.com
Foto: Abluecup/Dreamstime.com

I og med at diagnosen Bekhterevs sykdom skifter navn til radiografisk aksial spondyloartritt (SpA), og skal være en del av spondyloartrittfamilien, endrer vi også navn på medlemsblad og nettsiden til Spondylitten. På den måten er vi lettere å finne for alle de som leter etter informasjon om spondyloartritter.

Bekhterev er ikke glemt

Det betyr ikke at vi glemmer alle de som allerede har diagnosen Bekhterevs sykdom. Nettsiden har fortsatt mye informasjon om denne diagnosen, men den vil som regel betegnes som aksial spondyloartritt eller SpA.

For de som allerede har en bekhterevdiagnose er kanskje ikke de nye diagnosebetegnelsene så viktige, men for de som har gått i mange år uten å få riktig hjelp vil det være helt essensielt. Dette handler om at de som kommer etter oss skal få en raskere diagnose og et bedre liv, ved at de får diagnose og hjelp mye tidligere.

På den måten får man fanget opp de pasientene som til nå har falt mellom to stoler og har vært nødt til å vente årevis på riktig behandling. Tidlig diagnose og behandlingsmulighet vil kunne forhindre leddødeleggelser og bidra til å øke livskvaliteten til pasientene.

LES OM ALLE SPONDYLOARTRITTDIAGNOSENE HER!

Brukervennlighet

Når vi skulle lage ny nettside var det viktig at den skulle være enkel å bruke, uansett om man benytter PC, Mac, mobil eller nettbrett. Den har nå blitt litt mer oversiktlig og det er enklere å finne frem til det du leter etter.

På forsiden til spondylitten.no finner du noen hovedfaner med fyldig informasjon om alle de ulike spondyloartrittene, det å leve med spondyloartritt og du finner informasjon om likepersontelefonen vår SpAfo Hjelper deg.

God søkefunksjon

Vi har tatt med oss alle artiklene fra den gamle siden. De nyeste artiklene fra medlemsbladet Spondylitten finner du midt på siden, og i arkivet finner du en rekke spennende saker. Her handler det om alt fra trening og kosthold til sex og rus.

Om du søker etter noe spesielt, kan du søke gjennom hele arkivet på et blunk og finne alt om for eksempel biologiske medisiner, følgesykdommer ved aksial spondyloartritt (Bekhterevs sykdom), tips om det å leve med fatigue (utmattelse), særfradrag på skatten og behandlingsreiser.

I bunnen av artiklene finner du forslag til andre artikler som handler om det samme emnet, eller det å leve med kronisk sykdom.

Vi har også fylt på med en rekke artikler som aldri har vært på nettet tidligere, så ta deg en rundtur og se om du finner noe interessant lesestoff!

LES: – Psykomotorisk fysioterapi reddet meg!

Informasjonsside

Spondylitten.no er basert på likepersonarbeid gjennom flere tiår, med blant annet informasjons- og opplysningsarbeid og dele kunnskap via bladet vårt, egen nettside og sosiale medier.

Husk at denne nye nettsiden er ment som informasjon fra SpAfo Norge og Spondylitten om det å leve med kroniske sykdommer som spondyloartritter. Den erstatter ikke legens råd om hvordan din diagnose bør behandles, men gir deg mer kunnskap, så du kan ha en god dialog med legen om din situasjon.

Fortell det videre!

Og så vil vi jo gjerne at dere deler sakene med andre! «Sharing is caring» heter det for tiden i sosiale medier. Vi setter veldig pris på om du deler den nye siden vår med alle du kjenner. Det er viktig at vi når ut til de som ikke har fått en diagnose ennå, men som kan kjenne seg igjen i symptomene.

Foto: Abluecup/Dreamstime.com
Foto: Abluecup/Dreamstime.com

Samtidig kan du jo tipse de du kjenner om å følge oss på facebook! Man besøker jo ikke alle nettsteder man liker i løpet av en uke, men om du liker facebooksiden vår Spondylitten får du oppdateringer når vi har noen nye artikler å by på.

Medlemsstoff

Som de fleste magasiner er vi avhengig av våre faste lesere for å kunne gi ut bladet vårt. Vi har derfor fått på plass en god ordning, hvor de som er betalende medlemmer får tilgang til en rekke artikler på nett, som de ikke hadde før. Vi vet at artiklene våre leses av mange, men det er viktig for oss å gi litt ekstra til alle dere som støtter det frivillige arbeidet vårt ved å være medlemmer.

Et stykke ned i disse artiklene vil det komme opp en melding om at du må være medlem for å kunne lese resten av artikkelen. Du kan logge deg inn og lese hele saken om du allerede er medlem. Da bruker du medlemsnummeret ditt som brukernavn og postnummeret ditt er passordet.

Om du endrer passordet i profilen din er det greit å vite at vi oppdaterer medlemslistene våre jevnlig, og da vil ditt nye passord skiftets ut med postnummeret ditt igjen.

LES: Når sexlysten forsvinner

Nye lesere

Er du ikke fast leser av Spondylitten kan du melde deg inn ved å følge lenken i bunnen av saken. Det koster 200 kroner for et helt års medlemskap i Spondyloartrittforbundet Norge. Da får du tilgang på alle artikler på nettet og du får Spondylitten tilsendt hjem fire ganger i året.

Din eneste forpliktelse er å betale fakturaen – og fortelle oss om du skifter adresse eller annen kontaktinformasjon i løpet av tiden du er medlem.

Husk at vi ikke har en umiddelbar betalingsfunksjon, så du må fylle ut skjemaet på vanlig måte og betale fakturaen du får på e-post. Vi jobber på frivillig basis, så det kan hende det tar et par dager før du får fakturaen. Når den er registrert betalt i nettbanken kan vi gi deg tilgang til alle sakene som kun medlemmene får lese.

Velkommen hit til spondylitten.no! Vi håper du får mange fine og nyttige lesestunder her inne.

 LES OGSÅ: Tanker – Etter vinternatten

Kanskje du også liker disse: