Utvider søknadsfristen for høstturer i 2022

Seksjon for behandlingsreiser måtte avbryte de planlagte vinterturene til Kanariøyene. De vurderer fortløpende muligheten for å kunne starte opp igjen med alle desitnasjoner fra midten av mars. Søknadsfristen for voksne revmagrupper er også utvidet til 1. april på grunn av COVID-19.

Informasjon per 22.2.2022:

To voksne revmagrupper til Vintersol fikk tilbud om behandlingsreisen i oktober i fjor. Gruppene skulle vært avviklet i januar og februar 2022. I midten av januar fikk deltagerne den skuffende beskjeden om at det ikke blir tur likevel.

– Vi hadde håpet å starte opp igjen nå i januar. Sånn situasjonen er nå, med høyt smittetrykk i både Norge og på Kanariøyene, har vi besluttet å kansellere alle grupper til starten av mars, sier seksjonsleder Hilde Mogan.

Hun forklarer at det er fire nivåer på smittetrykk i samfunnet. Tenerife var da på det høyeste nivået akkurat nå, Gran Canaria var på vei inn i nivå 4 og Lanzarote var på nivå 3.

– Vi vil fortløpende vurdere mulighet for å kunne starte opp fra midten av mars, sier hun.

Mangler flyvninger

De neste planlagte behandlingsreisene er til Igalo i Montenegro, med foreløpig avreisedato 12. april, og Vintersol på Tenerife 30. april. Det er også planlagt reiser til Opatija i Kroatia 23. april og Santara Health Resort i Alicante i Spania 27. april.

I januar var det noen flyvninger som ikke var  endelig bekreftet. Per 22. febraur 2022 står det bekreftet ved alle planlagte reisedatoer, foruten de til Tenerife. Tilbud til voksne revmagrupper som er planlagt fra april vil likevel først bli sendt ut siste uken februar, dersom alt går som planlagt. Tildelingsbrev om turene til Tenerife vil ikke sendes ut før de har bekreftede flyvninger, står det på Seksjon for behandlingsreiser sin nettside.

Årsaken til at dette har blitt utsatt ytterligere, da det fortsatt restriksjoner i landene de sender grupper til. Nåværende restriksjoner gjelder for Spania til og med 24. februar og til Montenegro til og med
3. mars.

De som har fått tildelt behandlingsreise vil kunne finne tildelingsbrevet på helsenorge.no, under Pasientjournal.

Mange utenfor instituttet som gjør øvelser
Det er fortsatt usikkert om de planlagte behandlingsreisene, blant annet til Igalo, i april og mai i 2022 blir gjennomført. Foto: Trine Dahl-Johansen

LES OGSÅ: Avliver mytene om behandlingsreiselotteriet

Like reiseregler

På nettsiden har de også generell informasjon om reiser med tanke på COVID19-pandemien.
– Vi får ofte telefoner fra pasienter som tror det er «tryggere» å reise med Behandlingsreiser til utlandet enn å reise privat til utlandet. Vi vil presisere at pasienter som reiser med Behandlingsreiser må forholde seg til de samme reglene ved utenlandsreiser som alle andre reisende. Vi oppfordrer alle til å lese informasjonsskriv vedrørende COVID19 og behandlingsreiser, står det.

I informasjonsskrivet opplyses det også om at planlagte og tildelte reiser kan bli avlyst på kort varsel.

– Dersom situasjonen skulle endre seg, og reiser til aktuelle land igjen skulle bli frarådet av våre, myndigheter, kan reisene bli endret eller kansellert. Det samme kan skje dersom situasjonen i landene vi har reiser til skulle endre seg, slik at behandlingsreiser dit ikke lenger kan anbefales. Situasjonen kan endres på kort varsel og man må derfor være forberedt på at planlagte reiser likevel ikke kan gjennomføres.

De som ønsker å søke om behandlingsreise til utlandet for høstgruppene i år har vanligvis søknadsfrist 1. mars, men i 2022 er fristen utvidet til 1. april.

STØTT VÅRT FRIVILLIGE ARBEID – BLI MEDLEM AV SPAFO NORGE OG FÅ SPONDYLITTEN DIGITALT ELLER PÅ PAPIR

Kanskje du også liker disse: