Fatigue

 • Tidlig og intensiv behandling reduserer fatigue

  En toårig studie fra Belgia viser at nydiagnostiserte med revmatisk sykdom opplever mindre fatigue om det settes i gang intensiv behandling tidlig i sykdomsforløpet.

 • Aktivitetsmønstre er med på å opprettholde fatigue

  Fargekodede aktivitetsdagbøker gir en god innsikt i hva som gjør at fatigue vedvarer hos den enkelte pasient. Gruppebasert terapi og aksept av situasjonen kan gjøre situasjonen bedre.

 • Nå kan man måle fatigue mer presist

  Det finnes et eget måleverktøy for å fastslå hvor hardt rammet pasientene er av fatigue. Det har tatt lang tid å utvikle det, for det å finne en måte som fungerer for alle, på mange ulike språk, har vært en stor utfordring.

 • Alvorlig fatigue rammer mange revmatikere

  – En av to pasienter rapporterer at de har alvorlig utmattelse. Dette har stor innvirkning på pasientenes liv og muligheten deres til å arbeide, sa professor Emma Dures under en studiedag om fatigue for helsepersonell.

 • Hvordan kan man hjelpe pasienter med fatigue?

  Interessen var stor da fagpersoner som jobber med pasienter med revmatisk sykdom fikk muligheten til å delta på en studiedag om fatigue. Fokus var hvordan de best kan hjelpe pasientene som plages med denne utmattelsen.

 • Fylte knippet sitt med nye nøkler og livsstyrke

  Det finnes ikke bare én vei og én nøkkel som åpner for et godt liv med kronisk sykdom. For de fleste kreves det et velfylt nøkkelknippe. Heidi Heigre fant noen av sine nøkler da hun meldte seg på kurs i Livsstyrketrening.

 • Fatigue blir bedre når du anstrenger deg!

  Norske forskere begynner å forstå noen av de biologiske mekanismene som fører til fatigue, og leter etter behandling som kan hjelpe mot denne utmattelsen. Dr. Roald Omdal mener kondisjonstrening alltid vil ha effekt.

 • Tanker – Etter vinternatten

  Nok en hektisk morgen med frokost, matpakker og barn og mann som er vinket til skole og jobb. Jeg står alene igjen på kjøkkenet. Det er så kaldt, jeg fryser, og jeg klarer ikke å våkne ordentlig i dag.

 • Kronisk utmattelse: – Hopp på riktige tankebusser!

  Auditoriet var fullstappet da Diakonhjemmet Sykehus og Norsk Revmatikerforbund inviterte til gratis dagsseminar om kronisk utmattelse.

PC: Hold nede CTRL og trykk + for å forstørre eller-for å krympe
Mac: Hold nede CMD og trykk på + for å forstørre eller forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!