Økonomi

 • Kan feilaktig ha fått avslag på sykepenger

  Har du flere arbeidsforhold og har fått avslag på søknad om sykepenger, kan det være NAV har gjort feil. Nå ber de personer som tror de er rammet om å ta kontakt, så de kan rette opp.

 • Realitykjendis, trening, biologisk medisin og uførskam

  I årets første utgave av medlemsbladet Spondylitten møter du en åpenhjertig Aslak Maurstad med ankyloserende spondylitt. Bladet handler også om trening og SpA, hvilke biologiske medisiner vi faktisk har tilgang på, samvalg og skam rundt uførhet.

 • Høye strømpriser skaper store ringvirkninger

  Høye strømpriser har betydning for mye mer enn å holde boligen varm. Spafo Norge er bekymret for at de med muskel- og skjelettsykdom nå får større helseutfordringer, og at de dropper behandling og medisinsk oppfølging for å kunne betale de høye strømregningene.

 • Demonstrerer med appell mot høye strømpriser

  Torsdag 20. januar står Hilde Omdahl og holder appell på torget i Stavanger, i forbindelse med en demonstrasjon mot de høye strømprisene i Norge. Selv lever hun med psoriasisartritt og astma, og vet hvor store ringvirkninger høye strømregninger kan få for de som lever med kroniske sykdommer.

 • Ikke lov å ta egenandel for ny resept via PasientSky

  Dersom du må betale egenandel eller gebyr når du kun skal fornye reseptene dine bør du ta det opp med legekontoret ditt, og vise til at det er en tjeneste som skal være gratis.

 • Noen må betale egenandel ved reseptfornyelse

  Noen sykehus og fastlegekontor krever egenandel når pasienter ber om reseptfornyelse utenom konsultasjoner. Det har de ikke anledning til, mener HELFO. Men dersom det også inkluderer en samtale om pasientens helsetilstand er egenandelen innenfor regelverket.

 • Ekstra reisekostnader med Fritt behandlingsvalg

  Dersom du benytter deg av Fritt behandlingsvalg og søker om refusjon for reisekostnader, kan det hende du må betale en mye høyere egenandel enn normalt. Den kan heller ikke skrives på egenandelskortet.

 • Automatisk ordning gjør at du får frikort raskere

  Fjorårets innføring av automatisk frikort for begge egenandelsordningene har ført til kortere saksbehandlingstid og mindre byråkrati. Flere kunne imidlertid ha fått frikortet tidligere, om de rapporterte inn pasientreisene sine.

 • Høyere samlet egenandel enn forventet

  Den varslede sammenslåingen av frikorttakene 1 og 2 ble som antatt lagt fram i dagens forslag til Statsbudsjett for 2021.

PC: Hold nede CTRL og trykk + for å forstørre eller-for å krympe
Mac: Hold nede CMD og trykk på + for å forstørre eller forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!