Spondyrapporten

 • spondyrapporten2023

  Ny Spondyrapport om hud og IBD

  Spondyrapporten var først et pilotprosjekt som ble lansert i starten av 2023 for å gi alle Norges fastleger bedre kompetanse og bevissthet rundt Spondyloartrittdiagnosene. Etter god tilbakemelding fra leger, sykepleiere og andre har vi fortsatt det viktige arbeidet og økt utsendelsen til spesialister i tillegg.

 • 3D-figur drypper med tårevæske

  Tørre øyne eller regnbuehinnebetennelse?

  Som regel mistenker man regnbuehinnebetennelse hos spondyloartrittpasienter som har øyeproblematikk, men tørre øyne er en mye vanligere følgelidelse. Om dette fanges opp tidlig kan behandling og andre tiltak kan gjøre at lidelsen ikke blir kronisk.

 • Kvinne ligger utmattet på sengen på grunn av fatigue

  Hva bør fastlegen vite om fatigue og utmattelse?

  Fatigue er en utmattende tretthet man ikke klarer å hvile seg fra. Den rammer svært mange spondyloartrittpasienter og kan komme i ulik styrke og frekvens gjennom livet – uansett alder.

 • spondyrapporten abstract poster

  Spafo Norges prosjekter presenteres på EULAR

  To av Spafo Norges prosjekter det siste året har blitt plukket ut til å vises fram under årets store revmatologikongress i Europa denne uken. Spondyrapporten og Livet med kronisk sykdom – Hva nå? skal denne uken presenteres for revmatologieliten med postere og miniforedrag.

 • spondyrapporten

  Jobber for økt innsikt og forståelse blant fastlegene

  Manglende kunnskap om spondyloartritt blant allmennlegene fører til lengre diagnosetid enn nødvendig. Derfor lanserer Spafo Norge nå et nytt prosjekt, hvor de arbeider for å gi fastlegen din bedre kompetanse og bevissthet rundt disse diagnosene.

PC: Hold nede CTRL og trykk + for å forstørre eller-for å krympe
Mac: Hold nede CMD og trykk på + for å forstørre eller forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!