Gratulerer med Verdens AS dag!

I dag feirer Spafo Norge Verdens AS dag sammen med ASIF (Axial Spondyloarthritis Internasjonal Federation).

På Verdens AS dag organiserer ASIF sine medlemmer og deres støttespillere aktiviteter rundt i verden for å øke bevisstheten om aksial spondyloartritt. ASIF har 51 pasientorganisasjonsmedlemmer fra 42 ulike land.

Verdens AS dag feires hvert å den første lørdagen i mai, men i år blir dagen feiret lørdag 8. mai. Til tross for pandemirelaterte vanskeligheter ble Verdens AS dag 2020 likevel gjennomført internasjonalt. Dagen ble markert med ulike turer og aktiviteter, som ble delt i sosiale medier, og budskapet med fokus på axSpA diagnosen nådde langt ut globalt.

Hovedtemaet for Verdens AS dag i 2021 er SAMMEN – axSpA og emosjonelt velvære. ASIF ønsker å rette søkelyset på sammenhengen mellom fysisk og mental helse, og de utfordringene axSpA – pasienter kan møte. Når man lever med axSpA er det viktig å behandle hele kroppen, både det fysiske og det psykiske.

Gjennom markeringen av Verdens AS dag gir vi deg gode verktøy til å både håndtere kronisk sykdom og strategier for å ivareta en god psykisk helse. Les mer på ASIF sin nettside: https://asif.info/worldasday/

Hovedtemaet er delt inn i tre kategorier; kunnskap, mestring og støtte.

Kunnskap om egen diagnose er viktig fordi det gir bedre mental helse, emosjonelt velvære og du lever bedre med sykdommen. Å ha god følelsesmessig velvære betyr ikke at du alltid er glad og fri for negative følelser. Det handler om å ha ferdighetene og ressursene til å håndtere det daglige.

Med kronisk sykdom som axSpA er det viktig å lære seg metoder for mestring. Få kunnskap om hvordan du redusere stress, angst og depresjon og forbedre ditt emosjonelle velvære. De psykologiske og fysiske fordelene med trening kan bidra til å forbedre humøret, redusere angst og hjelpe symptomene på axSpA.

Hvordan søke hjelp og støtte for ditt emosjonelle velvære? Gjennom medlemskap i en pasientorganisasjon treffer du andre med samme diagnose, og du får informasjon og kunnskap om hvordan du kan håndtere kronisk sykdom. Du er ikke alene!

ASIF ønsker at Verdens AS – dag skal være en dag som bringer oss sammen ved å vise støtte og omsorg til hverandre. Denne dagen arrangerer pasientorganisasjonene rundt om i verden aktiviteter for å skape større bevisstgjøring og fokus rundt diagnosen.

– Fysisk aktivitet er bra for både kropp og sinn, og Spafo Norge oppfordrer alle til å gjøre en hyggelig fysisk aktivitet på Verdens AS – dag, enten alene eller sammen med andre. Følg med på våre sosiale medier hvordan vi feirer dagen i dag – og bli med å feire sammen med oss, oppfordrer leder i Spafo Norge, Lillann Wermskog.Vær med å feire Verdens AS dag

Følg oss på Instagram!

Vil du markere Verdens AS dag?

  • Bli med på en av Spafo Norges turer ved ditt hjemsted
  • Gjør en hyggelig aktivitet alene eller sammen med familie eller venner
  • Ta gjerne bilder fra dagen
  • Følger du oss på Instagram og deler bildene dine fra Verdens AS dag kan du bli med i trekningen av Spafo sekken.
  • Tagg oss på Instagram @norgespafo og bruk hashtaggene #spafonorge og #worldasday2021
  • Del med oss i sosiale medier

Kanskje du også liker disse: