Spafopodden: Svangerskap og medisiner
Spafopodden har denne gangen besøk av revmatolog Marianne Wallenius. Hun jobber på St. Olavs Hospital og Nasjonalt kvalitets- og kompetansenettverk for svangerskap og revmatiske sykdommer (NKSR).
Vi vet at mange pasienter har bekymringer rundt medisiner og svangerskap, så denne gangen har pasienter og pårørende fått mulighet til å sende inn spørsmål på forhånd. Marianne har svar på det dere lurer på rundt smertelindring, biologisk medisin, cellegift, menn med sykdom m.m. Her får du trygg og god kunnskap fra en dyktig revmatolog.
Denne episoden er støttet av stiftelsen DAM.
Spafopodden er en podcast for deg med muskel- og skjelettsykdommer. Spafo Norge jobber for å spre informasjon om de forskjellige spondyloartrittdiagnosene: Aksial spondyloartritt (Bekhterevs sykdom), Psoriasisartritt, Enteroartritt: Cronhs sykdom og Ulcerøs kolitt og Juvenil spondyloartritt. I podden vil du få kunnskap om diagnosene, trening, følgesykdommer, svangerskap og du får møte mennesker som lever med sykdommene. Du finner Spafopodden i alle apper der du hører podcast!
Vil du vite mer?
Her finner du Veileder i svangerskap og revmatiske sykdommer.
Vi har samlet artikler som er tagget med Svangerskap på hjemmesiden vår, og hør gjerne episode 2 av Spafopodden som handler om svangerskap og revmatisk sykdom.
Les også om #foreldredrømmen.
Lurer du på noe om spondyloartritter?
Spafo Norge har en rekke likepersoner, som har svartjeneste på nett og svarer på spørsmål når du ringer hjelpetelefonen vår. Tilbudet er for alle som har spørsmål i forbindelse med det å leve med spondyloartritter, så man trenger ikke å være medlem for å ta kontakt.
Hjelpetelefonen : 412 04 200
Send e-post til Spafo Hjelper Deg
Telefontiden vår er onsdager klokken 12-15 og 18-21
Telefontjenesten er stengt på offentlige helligdager, som i forbindelse med påske, pinse og jul.
En likeperson er en som har personlig kunnskap og erfaring rundt det å leve med kronisk sykdom i hverdagen. Gjennom likepersonarbeid kan vi dele våre erfaringer og gi råd og veiledning om revmatisk sykdom, selv om vi ikke er medisinfaglig utdannet.
Spafo Norge har 30 likepersoner rundt om i Norge. Likepersonene står på stand på sykehus, deltar på pasientkurs, snakker med pasienter om spondyloartritter, og deler ut informasjonsbrosjyrer. Likepersonene svarer også på spørsmål på telefon 41204200 og på epost: spafohjelperdeg@spafo.no