Verdens AS-dag 2022!

Verdens AS-dag er en årlig dag dedikert til mennesker som lever med axial spondyloartritt (axSpA), tidligere kalt Bekhterevs sykdom.

Sammen står vi sterkere

Dagen markeres og feires over hele verden den første lørdagen i mai. Våre medlemmer og støttespillere organiserer aktiviteter over hele verden for å øke bevisstheten om Axial Spondyloartritt og relaterte forhold. ASIF har 52 pasientorganisasjonsmedlemmer fra 42 land rundt om i verden.

AxSpA påvirker millioner av mennesker over hele verden.


Formålet med dagen er å:

Øke bevisstheten rundt sykdommen og hvilken innvirkning den har både fysisk, mentalt og følelsesmessig på menneskers liv.

Dele informasjon – De fleste har ikke hørt om Axial Spondyloartritt, så vi oppfordrer folk til å dele informasjon om sykdommen.

Å få kontakt med hverandre og holde sammen – Bli med på en digital eller fysisk markering, gå en tur med en venn, reager på folks innlegg på sosiale medier eller del dine egne historier med taggen #VerdensASdag2022 og #WorldASDay2022. Alt er lov!🙂

Felix Baldauf er en norsk bryter med AS. Vi kjører en stor kampanje med han i år, og her er en liten hilsen i anledning Verdens AS-dag.

Diagnosetesten

Har du hatt ryggsmerter i mer enn tre måneder?
Er det verre om morgenen og blir bedre når du beveger deg?
Kan det være betennelse?
Er du under 45 år?

Hvis ja, sjekk symptomene dine med diagnosetesten vår.
Resultatene kan gi nyttig informasjon når du snakker med legen din.

Leave your footprint

Verdens AS-dag handler om å spre bevissthet!

Legg igjen fotavtrykket ditt med en melding til andre om din opplevelse av axSpA, hva du skulle ønske du hadde visst i begynnelsen av reisen, hvor du fikk støtte, hva du er takknemlig for, noe du har lært – mulighetene er uendelige. Skriv på hvilket språk du ønsker og velg hvilken farge du vil!

Gå inn på www.asif.info/footprint for å plassere fotavtrykket på himmelen. Les andres meldinger ved å holde markøren over fotavtrykkene.

Global Spondyloarthritis Summit

I anledning Verdens AS-dag har du også mulighet til å få med deg 12 presentasjoner om Spondyloartritt fra anerkjente revmatologer og eksperter inne helse!

Enten du er ny diagnostisert eller har levd med sykdommen lenge, vil du lære praktiske tips og verktøy for å hjelpe deg med å ta informerte beslutninger om din helse og behandlingsalternativer.

Alle presentasjoner vil være tilgjengelige på nett gratis 6-7 mai 2022 men du må registrere deg for å få tilgang.

Kanskje du også liker disse: