Depresjon kan føre til tap av luktesansen

Forskere har sett på sammenhengen mellom autoimmune sykdommer og depresjon. De antyder at aromaterapi kan hjelpe, fordi det er neo feil med luktesansen.

Kvinner som dynker seg i parfyme kan faktisk være syke. Forskere har nemlig oppdaget en sammenheng mellom depresjon og tap av luktesansen.
– Våre funn antyder at kvinner som er deprimerte, også mister luktesansen og dermed kan overkompensere ved å bruke mye parfyme, sier Yehuda Shoenfeld ved Tel Aviv University til The Daily Mail.

LES OGSÅ: Angst og depresjon gir dårligere behandlingsresultat

Luktetest

Dermed trenger det slett ikke være mangel på sosiale antenner som er forklaringen på at enkelte går rundt som vandrende parfymereklamer. Håpet er at forskningen kan føre til utviklingen av en luktetest, som kan gjøre det mulig å diagnostisere depresjon.
Schoenfield har også sett på sammenhengen mellom såkalte autoimmune sykdommer, som revmatisme og depresjon, men funnene kan overføres i et bredere perspektiv til befolkningen generelt, hevder forskeren.

LES OGSÅ: Livsstyrketrening for revmatikere

Aromaterapi

Rapporten, som er publisert i tidsskriftet Arthritis and Rheumatism antyder også at aromaterapi kan være effektiv i behandlingen av depresjon og hjelpe pasienter med å få tilbake luktesansen.
– Personer som er deprimerte, ser ut til å reagere bra på aromaterapi. Visse lukter ser ut til å hjelpe dem å overvinne effektene av de biologiske faktorene, sier Shoenfeld.

LÆR NYE TING MED SPONDYLITTEN – REDUSERT PRIS UT ÅRET!

Kanskje du også liker disse: