Kronisk syk i arbeidslivet

Arbeidslivet søker etter «fremoverlente folk», men er det plass til de som er kronisk syke? Bekhterever’n har sett nærmere på mulighetene for arbeid om man har litt ekstra bagasje og har funnet åpne bakdører man kan benytte.

Neste uke kommer årets siste Bekhterever’n til en postkasse nær deg. Der har vi tema om å være kronisk syk i arbeidslivet. Vi ser blant annet på utfordringer, muligheter, det å være sin egen sjef, regelverk og hjelpemidler.

I arbeidet med temaet kom vi også over åpne bakdører, som gjør det mulig å komme innenfor og få vist frem hvem man er og hva man er god for.

Et prosjekt i regi av NHO, som heter Ringer i Vannet, har tatt utgangspunkt i hva bedriftene har behov for og hva slags «bagasje» de tåler at medarbeiderne har. Dermed blir det ikke bare et sted man blir plassert for utprøving, men et sted bedriften faktisk har behov for nettopp deg!

LES OGSÅ: Tilrettelegging av studier

Fotballiv

Førstesiden vår er vi veldig stolte av denne gangen. Det er ikke ofte vi kan fortelle om en knakende god kvinnelig fotballspiller med bekhterev!

Camilla Aure høster lovord over alt, men bekhterev satte en stopper for fotballspilling på elitenivå. Likevel er fotballen fortsatt livet og hun har funnet en måte å kunne fortsette med sin lidenskap, noe som både imponerer og inspireres oss.

Kjente knagger kan være farlige

I disse vintermånedene er det mange med revmatisme som kjenner at gikta gnager ekstra mye. Vi får vondt både her og der, men smertene er vi jo vant til, så vi henger alt på den velkjente knaggen. Det samme gjør legene våre, men det kan gi en falsk trygghet.

Derfor er det viktig å lytte godt til egen kropp, for det kan være at smertene er noe mye mer alvorlig. Det fikk Solfrid Lian Påsche oppleve, da det i sommer viste seg at smertene og trøttheten var problemer med hjertet.

LES OGSÅ: Når livet går i en uventet retning

Behandling i utlandet

I september reiste Bekhterever’n på aktivitets- og opplevelsestur til Kroatia. Vi ville bli kjent med landet, kulturen og ikke minst teste behandlinger og trening, siden landet nå er medlem av EØS. Det betyr at vi skal få dekket behandling og trening vi har betalt av HELFO. I neste utgave kan du lese om opplevelsene vi hadde. I den forbindelse byr vi også på kroatiske fristelser på de populære matsidene våre.

I løpet av en ukes tid skal alle medlemmer av Spondyloartrittforbundet ha fått Bekhterever’n i sin postkasse.

Vil du også bli fast leser, kan du bli det HER for bare 200 kroner i året!

Kanskje du også liker disse: