– Ny kansellering av behandlingsreiser er bekymringsfullt

Behandlingsreiser til utlandet har nok en gang måttet kansellere turer til varmt klima på grunn av situasjonen med COVID-19. Ingen grupper for barn og ungdom vil bli gjennomført i 2021, og det skal tas ny vurdering i august om det kan sendes voksengrupper fra midten av oktober.

Behandlingsreiser har på grunn av COVID-19 besluttet å kansellere alle voksengrupper til og med midten av oktober 2021, og alle barn- og ungdomsgrupper ut året.

– Mye er fortsatt usikkert vedrørende smittesituasjonen, vaksinedekningen og eventuelle restriksjoner i Norge og Europa. Det er vanskelig å vite når vi kan starte opp igjen, men forutsetningen for oppstart er full gjenåpning i Norge og de landene vi sender grupper til. Vi vil i midten av august avgjøre om voksengruppene fra medio oktober vil gå som planlagt, opplyser seksjonsleder Hilde Mogan en e-post.

Nye søknadsfrister

Når det gjelder nye søknadsfrister for siste del av 2021 og vårturer for 2022 gjelder følgende:

  • Revma voksen: De som får innvilget behandlingsreise fra medio oktober vil få tilsendt tilbudsbrev i slutten av august. Søknadsfrist for 1 halvår i 2022 er 1. september 2021.
  • Psoriasis voksne: Dersom turene går som planlagt tar Seksjon for behandlingsreiser til utlandet imot søknader fra slutten av august.
  • Revma barn og ungdom: Søknadsfrist for 2022 er 1. november 2021.
  • Psoriasis barn og ungdom: Søknadsfrist for 2022 er 1. desember 2021.

LES OGSÅ: Tankar – Av og til er ein millimeter nok

Portrettbilde av alvorlig Lillann Wermskog
Spafo-leder Lillann Wermskog er bekymret. Foto: Trine Dahl-Johansen

Bekymringsfullt

Spafo-leder Lillann Wermskog sier det er forståelig at det ikke kan sendes grupper til varmt klima slik situasjonen er nå, men hun er likevel bekymret for konsekvensene.

– Det blir nå to år uten behandlingsreiser til utlandet. Det er et behandlingstilbud som mange med inflammatoriske revmatiske sykdommer har svært god nytte av. Mange av våre medlemmer forteller at disse reisene bidrar til at de fortsatt kan stå i arbeid, og at treningen og behandlingen bidrar til at de kan opprettholde hverdagsrehabiliteringen hjemme. Derfor er det bekymringsfullt når det blir så langt opphold for en så stor pasientgruppe. Spafo Norge frykter også at etterslepet vil være vanskelig å hente inn igjen, siden det det i utgangspunktet ikke er nok plasser til alle de som er kvalifisert for slike behandlingsreiser, sier hun.

HOLD DEG OPPDATERT – BLI MEDLEM AV SPAFO NORGE OG LESER AV SPONDYLITTEN

Kanskje du også liker disse: