Hverdagsrehabilitering

 • Bedre livskvalitet og funksjon med rehabilitering

  Fysisk aktivitet kan forbedre livskvalitet og selvrapportert funksjon hos personer med revmatisme og muskel- og skjelettsykdommer, men det er diagnoseavhengig hvilke symptomer som bedres av rehabilitering.

 • Fra rehabilitering til selvledelse

  Mange har god nytte av et rehabiliteringsopphold, enten på behandlingsreise i utlandet eller her i Norge. Den viktigste biten i rehabiliteringen din er imidlertid den du gjør selv i egen hverdag. Her er noen gode tips om hvordan det kan bli enklere å gjennomføre hverdagsrehabilitering.

 • Enteroartritt, egenrehabilitering og smertebehandling med enzymkrøll

  Årets første utgave av Spondylitten handler blant annet om Ida med enteroartritt, og hvordan du selv kan ta ansvar for din egen hverdagsrehabilitering. Vi har også sett nærmere på hvordan et enzym kan være årsaken til at noen ikke har effekt av sterke smertestillende medisiner, og om det bare er penger som ligger til grunn for anbudsordningen med biologiske medisiner.

 • Slik unngår du avslag på søknad om rehabilitering

  Om du ønsker rehabilitering i Norge kan du fort få avslag om henvisningen ikke inneholder viktig informasjon. Her får du en huskeliste over hva som må med i søknaden.

 • God effekt med psykomotorisk fysioterapi

  Psykomotorisk fysioterapi gir god effekt på blant annet fysisk funksjon, smerte og mental helse, viser en ny norsk studie.

 • Besten er verdens sterkeste mann!

  For barnebarna er han «verdens sterkeste», men Gunnar Merkesviks styrke er basert på mer enn bare fysiske muskler. Etter å ha begynt med karatetrening for seniorer står han fjellstøtt og føler at han har fått overtaket på bekhterevsykdommen, både fysisk og mentalt.

 • Høyintensiv trening reduserer sykdomsaktivitet

  Høyintensiv utholdenhets- og styrketrening reduserer sykdomsaktivitet og fare for hjerte- karsykdom viser en norsk doktorgradsstudie.

 • Bassengsaken er trenert i åtte år

  Det er fortsatt ingen lys i tunellen når det gjelder å skaffe til veie varmtvannsbasseng i Oslo. Til tross for bystyrevedtak fra både 2008 og 2013 om at dette tilbudet skulle opprettes, har kommunen ingenting å tilby revmatikerne.

 • En liten tur betyr mye

  Det å gå tur er en aktivitetsform som passer for de fleste. Du velger selv hvor fort og langt du skal gå – og aktiviteten er helt gratis!

PC: Hold nede CTRL og trykk + for å forstørre eller-for å krympe
Mac: Hold nede CMD og trykk på + for å forstørre eller forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!