Samliv

 • Lillann Wermskog, Ida Vindstad og Ingrid Nilssen.

  Spafopodden: Svangerskap og revmatisk sykdom

  I Spafopodden vil du få trygg og god informasjon om de forskjellige spondyloartrittdiagnosene. Det er mange som har bekymringer rundt svangerskap når de har en kronisk sykdom. I denne episoden av Spafopodden snakker vi om dette og om hvilken hjelp man kan få. Vi har besøk av Ingrid Nilssen, sykepleier og rådgiver fra Nasjonal Kompetansetjeneste for svangerskap og revmatisk sykdom (NKSR).

 • Kjærligheten trumfet fornuften

  Et liv med ankyloserende spondylitt kan by på utfordringer, men hvordan er det å leve i et ekteskap der begge har samme diagnose? Bie og PG forteller åpent om hvordan de håndterer hverdagen sammen, og røper at det er flere ting de vet at de burde bli bedre på i forhold til sykdommen.

 • Gratis hjelpemidler fra NAV for å bedre seksuell helse

  Dersom du har nedsatt seksuell funksjon på et eller annet vis kan du søke om seksualtekniske hjelpemidler fra NAV. Det er gratis og krever bare at legen din sender inn en rekvisisjon om hva du har behov for.

 • Når sexlysten har gjemt seg…

  Uansett om problemer i sexlivet skyldes bivirkninger av medisiner eller er en følge av utfordringer i forbindelse med sykdommen, finnes det muligheter for hjelp. Sexolog Siv Gamnes forteller at sexlysten ikke blir borte – den blir bare litt gjemt og glemt. Og det er mulig å lokke den fram igjen, uansett om du har partner eller lever alene.

 • Manglende sexlyst – bivirkninger av medisiner eller sykdommen?

  Medisinbruk kan være årsaken til at både kvinner og menn sliter med manglende sexlyst, eller har dårligere seksuell funksjon. En samtale med legen kan da være nyttig, for å finne alternative løsninger.

 • Kosthold ved revmatisk sykdom, verstefallstenkning og hjelp til sexliv på snei

  Gratis hjelpemidler for sexlivet, hvordan katastrofetanker kan påvirke sykdommen din, samt mat og ernæring når man har revmatisk sykdom. Årets siste utgave av Spondylitten er sendt til trykkeriet, stappfull av godt og interessant lesestoff.

 • Intime relasjoner begrenses når man har axSpA

  Mange pasienter med aksial spondyloartritt (axSpA) synes at sykdommen påvirker seksuallivet. Høy sykdomsaktivitet, stivhet, smerter og funksjonstap påvirker hyppigheten av seksuell kontakt med partneren, og medisiner påvirker pasientenes grad av intimitet, viser den store EMAS-undersøkelsen.

 • AS har negativ påvirkning på partnernes sexliv

  En tyrkisk studie har sett på seksuell tilfredshet og seksuell dysfunksjon hos partnere til de med ankyloserende spondylitt. Det viser seg at både kvinnelige og mannlige partnere fungerer dårligere på det seksuelle området.

 • Seksuell livskvalitet påvirkes av betennelse

  En norsk studie har sett på seksuell livskvalitet hos pasienter med aksial spondyloartritt. Forskerne har funnet at selv med biologisk behandling har betennelsen en negativ påvirkning på dette feltet.

PC: Hold nede CTRL og trykk + for å forstørre eller-for å krympe
Mac: Hold nede CMD og trykk på + for å forstørre eller forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!