Spafopodden: Hvorfor bør pasienter delta i kliniske studier?
I denne episoden forteller revmatolog Gunnstein Bakland om MicroSpA-studien, en klinisk studie som vil undersøke om tarmflorabehandling kan brukes ved aksial spondyloartritt. Nå trenger han hjelp fra deg!
I høst utførte Spafo Norge en spørreundersøkelse om biologisk medisin. Resultatene viste at det er et økt behov for effektiv behandlig av spondyloartritt. Det finnes trygge og gode medisiner i dag, men for noen pasienter er ikke effekten tilfredsstillende. Det er derfor viktig å delta i kliniske studier, for å komme videre i forskningen, slik at man kan utvikle flere behandlingsalternativer.
Nå har du mulighet til å delta i MicroSpA-studien.
Lurer du på hva det vil si å delta i en slik studie? Da må du høre på denne episoden. Vi anbefaler alle som oppfyller kravene for deltakelse til å melde seg på. Du kan lese mer om studien og hvordan du melder deg som kandidat her: Behandling av aksial spondyloartritt med tarmflora fra frisk donor – Universitetssykehuset Nord-Norge HF
Denne episoden er støttet av Stiftelsen DAM.
Hør episoden her:
Spafopodden er en podcast for deg med muskel- og skjelettsykdommer. Spafo Norge jobber for å spre informasjon om de forskjellige spondyloartrittdiagnosene: Aksial spondyloartritt (Bekhterevs sykdom), Psoriasisartritt, Enteroartritt: Cronhs sykdom og Ulcerøs kolitt og Juvenil spondyloartritt. I podden vil du få kunnskap om diagnosene, trening, følgesykdommer, svangerskap og du får møte mennesker som lever med sykdommene. Du finner Spafopodden i alle apper der du hører podcast!
Har du et prosjekt du vil søke støtte til?
Vi er opptatt av alle prosjekter som kan bidra til å hjelpe de som sliter med spondyloartrittdiagnosene. Har du et prosjekt som kan bidra til bedring og mestring, økt kunnskap om spondyloartritt, eller andre ting som gjør hverdagen lettere for disse pasientene? Da vil vi gjerne hjelpe deg!
Spondyloartrittforbundet Norge er godkjent som søkerorganisasjon hos Stiftelsen Dam. Dette betyr at du kan søke midler til dine prosjektideer med oss som ansvarlig søkerorganisasjon. For å søke støtte til et prosjekt hos Dam, må du nemlig samarbeide med en av deres 38 godkjente søkerorganisasjoner.
Kontakt oss med en søknad om ditt prosjekt og vi vil ta stilling til om søknaden og prosjektet er noe vi kan stå ansvarlige for, samt den reelle gjennomførbarheten av det. Dersom prosjektet er i vår ånd og vi har mulighet til å bli med på det, vil vi samarbeide med dere for å få søknaden best mulig før innsendelse. Les mer her.