En avtale i Marbella er sagt opp

I dag kom det melding om at Seksjon for behandlingsreiser til utlandet har sagt opp avtalen de hadde med behandlingssenteret Grand Care i Marbella. Det betyr at det ikke blir noen flere behandlingsplasser våren 2018.

Denne uka ble det sendt ut brev med fordeling av plasser til de aller fleste behandlingsstedene. Nesten alle datoer for reiser første halvår var bekreftet forrige uke, men reisene til Marbella Grand Care for vårsesongen, og hvor mange som skulle sendes dit, var ikke avklart ennå.

– Foreløpig har vi ikke noe som kan erstatte de plassene, men vi snakker med de stedene vi allerede har avtale med i forhold til flere plasser der i høstsemesteret.

Det sier seksjonsleder for Behandlingsreiser til utlandet, Hilde Mogan, til Spondylitten.

LES OGSÅ: 740 pasienter får behandlingsreise våren 2018

Kritikk fra pasientene

Marbella Grand Care var et av stedene som det ble sendt nye grupper til denne høsten. De samarbeider med de som driver Costa Blanca Physioterapy i Albir, et rehabiliteringssenter som tidligere har hatt kontrakt med Oslo Universitetssykehus om behandlingsreiseplasser. I 2015 ble det sendt to grupper på om lag 50 personer dit.

Landskapsbilde fra Estepona
Marbella Grand Care ligger i Estepona, vest for Marbella, nær feriebyen San Pedro Alcantara. Foto: Kabasinki/Dreamstime

Høsten 2017 ble det sendt to grupper med 70 pasienter i hver til Marbella Grand Care. Den første turen gikk 19. September, den andre 17. oktober. Spondylitten har fått melding fra noen deltagere om problemer de hadde under oppholdet. De har fortalt om dårlige senger, spartansk møblering på rommene, samt dårlig og for lite mat. De var også kritiske til hygienen på stedet og i bassenget.

Noen har skrytt av fysioterapeutene og behandlingen, men fortalte at mye av utstyret i treningsrommet ikke fungerte. Når vi leser i kommentarfelt i ulike grupper på facebook ser vi at mye av den samme kritikken kommer fra flere.

LES OGSÅ: Blir du sett av de som behandler deg?

Kun fire behandlingssteder

Vi spurte seksjonslederen om oppstartsproblemene i forbindelse med artikkelen i forrige uke. Da svarte Hilde Mogan dette:

– Ja vi har hatt litt oppstartsproblemer her og der, et sted mer enn andre. De problemer som har vært har vi jobbet med fortløpende med sykepleier fra oss på stedet og fra kontoret her, sa hun.

Avtalen med Marbella Grand Care er nå sagt opp.

LES OGSÅ: Ny forskrift åpner for ledsager og pasienter med ikke-radiografisk spondyloartritt

Kun fire behandlingssteder

Våren 2018 vil det dermed være disse stedene som det sendes pasienter til i regi av Seksjon for behandlingsreiser:

  • Thalassotherapia, Opatija i Kroatia
  • Health & Care of Scandinavia, Aldea Health Resort, Marbella i Spania
  • Humlegarden SL Clinica Vintersol, Tenerife i Spania
  • Institute Dr. Simo Milosevic, Igalo i Montenegro

Det sendes tre grupper til Igalo, med første avreise 17. april 2018. Det blir 140 personer i hver gruppe i vårsesongen.

Til Vintersol sendes det fire grupper, med første avreise 7. januar for 40 pasienter. Gruppe 2, som reiser i begynnelsen av februar, har 30 pasienter. Gruppe 3, med avreise 29. april har 60 pasienter og i slutten av mai sendes det en gruppe med 70 personer.

Til Opatija sendes det tre grupper med 30 pasienter i hver, med første avreise 1. mai.

Til Health & Care Scandinavia i Marbella er det planlagt en gruppe på 30 personer, med avreise 23. mai.

Artikkelen ble revidert 8. desember 2017.

SPONDYLITTEN HOLDER DEG OPPDATERT!

Kanskje du også liker disse: