Sprer informasjon om psoriasisartritt i lokalmiljøet

Som et ledd i arbeidet med å øke kunnskapen om psoriasisartritt i samfunnet er Linda Karina Wang i dag omtalt i Drammens Tidene.

I Spondylitten 2-18 hadde vi hovedoppslag om Linda Karina Wang, som ved hjelp av små mål har nådd store topper. Hun er styremedlem i Spafo Norge og organisasjonen har jobbet i lengre tid med å sette fokus på situasjonen til mennesker med psoriasisartritt (PsA).

Foriden på Spondylitten 2-18 med dame i rosa rapelleringsutstyr
Linda Karina Wang prydet forsiden av Spondylitten før sommeren.

Målet har vært å øke kunnskap om PsA i befolkningen og redusere tiden det tar for å få en diagnose. Litt etter litt har vi nådd ut med saker i mediene, og i dag er det en liten artikkel om Linda i Drammens Tidene. Der forteller hun om hvordan sykdommen startet, så andre kan bli oppmerksomme på symptomene ved denne inflammatoriske revmatiske diagnosen.

LÆR MER OM PSORIASISARTRITT HER

Tok livet sitt tilbake

Den glade jenta fra Krokstadelva ønsket å leve litt bedre med spondyloartrittdiagnosen hun hadde fått. For to år siden bestemte hun seg for å ta livet sitt tilbake. Hun begynte med å gå en runde i rundkjøringa ved huset. Det er 50 meter. Små mål ble utvidet til større, etter hvert som hun nådde dem. I fjor passerte hun 100 toppturer, løp en etappe i Holmenkollstafetten og deltok i Oslos Bratteste og Jentebølgen i Drammen. Så ventet Viking Challenger i juni 2018, hvor hun løp opp Gaustatoppen.

– Jeg har også engasjert meg i styret i Spafo Norge, for å bidra til at flere får informasjonen jeg gjenre skulle hatt da jeg ble syk. Nå vil jeg gjøre de tingene jeg har lyst til, for i morgen kan det være for seint. Det neste som står på lista er å hoppe i fallskjerm og rappellere ned Oslo Plaza. Du kan hvis du vil, du må bare ta små skritt om gangen, sier hun til dt.no.

Artikkelen i Drammens Tidene er kun for abonnenter, men du finner den her

Faksimile av deler av teksten i dt.no
Linda forteller om den tøffe prosessen hun har vært igjennom de to siste årene. Faksimile dt.no

Bedre forståelse og samarbeid

Økt kunnskap om PsA blant pasienter, pårørende og helsepersonell vil kunne styrke samarbeidet og forståelsen dem imellom. Dette blir det jobbet videre med fremover.

Fremover vil det også bli fokus på det som kalles «pakkeforløp» for mennesker med muskel- og skjelettlidelser, og det settes noen retningslinjer fra myndighetene for hva som skal skje når man får en spondyloartrittdiagnose.

Hele historien til Linda kan du lese i Spondylitten 2-18.

BLI FAST LESER AV SPONDYLITTEN DU OGSÅ!

Kanskje du også liker disse: