Vi løper for deg med ryggsmerter

Det er nå ett år siden Spafo Norge og Spondylitten ble med i kampanjen Spør om ryggsmerter. Den nye nettsidens verktøy i forbindelse med legebesøket har vært svært godt mottatt. I dag setter vi nytt fokus på dem og løper Holmenkollstafetten for deg!

Flere har uttrykt at de nedlastbare pdfene, som man kan fylle ut før man har legetime, har vært litt vanskelig å finne på kampanjenettsiden. Den har derfor blitt justert litt. Nå finner du dem med en gang du kommer inn på spøromryggsmerte.no. De nyttige verktøyene kan være til hjelp i fasene før, under og etter legebesøket.

  • Det ene handler om hvordan du kan forberede deg til legetimen.
  • Den andre er en dagbok du kan notere i ukene før du har legetime, så du lettere skal huske hvordan symptomer og plager har vært den siste tiden.
  • Den tredje er en ordbok, som forklarer vanskelige ord, så det skal bli lettere å ha en dialog med legen og forstå hva det snakkes om.

LES OGSÅ: Slik bruker du fritt behandlingsvalg

Tre pakker opp og prøver røde klær
Tidligere i uken pakket vi opp de nye røde klærne med spøromryggsmerte.no på.

Vi løper for oppmerksomhet

Oppussingen av denne nettsiden lanseres i forbindelse med at Spafo Norge, Norsk Revmatikerforbund og Novartis setter nytt fokus på kampanjen ved å delta i Holmekollstafetten i dag, lørdag 11. mai 2019.

Vi deltok i det populære Oslo-løpet i fjor også, for å kickstarte kampanjen – og sette fokus på de som lever med ryggsmerter uten å ha fått en diagnose. I fjor hadde vi grønne klær, i år kan du se etter gjengens røde løpetrøyer og heie fra sidelinjen.

Du kan lese mer om hele kampanjen Spør om ryggsmerter her

Noen å snakke med

På spøromryggsmerte.no finnes det også informasjon om den likepersontjenesten som tilbys av pasientorganisasjonene. Det er et lavterskeltilbud, som er tilgjengelig for alle. En likeperson er en person som selv har hatt sykdommen en god stund, og som gjerne deler sine erfaringer om det å få en slik diagnose.

Hos en likeperson kan du få veiledning, råd og svar på mange spørsmål om sykdommen og ting som er relevant i forhold til det å leve med den. Du kan være helt anonym.

Trenger du å snakke med noen om spondyloartritt og det å leve med kronisk sykdom? Kontakt Spafo Hjelper Deg helt gratis!

Kampanjen er et samarbeid mellom Spondyloartrittforbundet Norge (Spafo Norge), Norsk Revmatikerforbund (NRF) og legemiddelfirmaet Novartis.

Kvinne løper med grønn t-trøye
I fjor hadde vi grønne klær og lanserte spøromryggsmerte.no i forbindelse med Holmenkollstafetten. Foto: Inge Lier Madsen

Kanskje du også liker disse: