Hva trenger du å vite om psoriasisartritt?
Spafopodden har besøk av revmatolog Glenn Haugeberg. Han er seksjonsleder i revmatologi på Sørlandet sykehus og er professor ved NTNU. I denne episoden forteller han hva psoriasisartritt er, hvordan man stiller diagnosen, sykdomsforløpet, behandling, og det du ellers måtte lure på om sykdommen!
Spafopodden er en podcast for deg med muskel- og skjelettsykdommer. Spafo Norge jobber for å spre informasjon om de forskjellige spondyloartrittdiagnosene: Aksial spondyloartritt (Bekhterevs sykdom), Psoriasisartritt, Enteroartritt: Cronhs sykdom og Ulcerøs kolitt og Juvenil spondyloartritt. I podden vil du få kunnskap om diagnosene, trening, følgesykdommer, svangerskap og du får møte mennesker som lever med sykdommene. Du finner Spafopodden i alle apper der du hører podcast!
Hør episoden her:
Vil du vite mer om psoriasisartritt?
Trykk her for å lese artikler som er tagget med psoriasisartritt på hjemmesiden vår.
Vi har en webinarserie om spondyloartritt. Revmatolog Gunnstein Bakland forteller om diagnosen i denne filmen:
Diagnosefilmene våre finner du her, og i filmen om psoriasisartritt får du høre historien til Elin. Da hun var 30 år fikk hun akutte smerter i flere store ledd som skulder, kne, hofte og kragebein. Både hun og legene koblet det til tunge løft på jobben. Med smerter og betennelser som kom og gikk, ble hun etter hvert en kasteball i helsevesenet, før legene etter 10 år ved en tilfeldighet koblet eksem i ansiktet til psoriasis. Dermed ble diagnosen psoriasisartritt stilt, og hun kunne endelig få riktig behandling og oppfølging.
Les intervjuet med Elin her: Kasteball mellom leger og behandlere
Lurer du på noe om spondyloartritter?
Spafo Norge har en rekke likepersoner, som har svartjeneste på nett og svarer på spørsmål når du ringer hjelpetelefonen vår. Tilbudet er for alle som har spørsmål i forbindelse med det å leve med spondyloartritter, så man trenger ikke å være medlem for å ta kontakt.
Hjelpetelefonen : 412 04 200
Send e-post til Spafo Hjelper Deg
Telefontiden vår er onsdager klokken 12-15 og 18-21
Telefontjenesten er stengt på offentlige helligdager, som i forbindelse med påske, pinse og jul.
En likeperson er en som har personlig kunnskap og erfaring rundt det å leve med kronisk sykdom i hverdagen. Gjennom likepersonarbeid kan vi dele våre erfaringer og gi råd og veiledning om revmatisk sykdom, selv om vi ikke er medisinfaglig utdannet.
Spafo Norge har 30 likepersoner rundt om i Norge. Likepersonene står på stand på sykehus, deltar på pasientkurs, snakker med pasienter om spondyloartritter, og deler ut informasjonsbrosjyrer. Likepersonene svarer også på spørsmål på telefon 41204200 og på epost: spafohjelperdeg@spafo.no