biotilsvarende medisin

 • Bruker du biologiske legemidler som Enbrel®, Remicade®, Benepali®, Remsima® eller Inflectra® og vil dele din mening?

  Som et ledd i en masteroppgave i sykepleie foregår det nå et samarbeidsprosjekt mellom brukerorganisasjonene Norsk Revmatikerforbund (NRF), Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) Spondyloartrittforbundet Norge (SpAfo Norge) og Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

 • Ingen risiko å bytte til biotilsvarende medisin

  I dag ble de første offisielle dataene fra byttestudien Nor-Switch sluppet. Etter å ha fulgt pasientene i ett år kan forskerne i den uavhengige studien rapportere at det er trygt å bytte til biotilsvarende av infliximab. Det kan gi en besparelse på 750 millioner kroner årlig.

 • Lager miniprotokoll for god og trygg behandling

  Fagkoordinator for Nor-Switch, Guro Løvik Goll, forteller at studieledelsen i Nor-Switch nå utarbeider forslag til en miniprotokoll – et kjernedatasett – for å kunne følge alle pasienter som bytter fra Remicade til Remsima utenom byttestudien.

 • Australia og Finland åpner for biobytte på apotek

  Det australske helsedepartementets medisinske komité anbefaler nå bytte av biotilsvarende legemidler på apoteket. I Norge ser man foreløpig ikke for seg at apotekbytte vil være aktuelt. 

 • – Sykehusenes medisinbytte truer pasientsikkerheten

  Flere sykehus tvinger nå pasienter over på biotilsvarende medisin, før den regjeringsfinansierte studien Nor-Switch er ferdig. De tenker kun økonomi og følger ikke myndighetenes anbefalinger om at bytte skal være medisinskfaglig motivert.

 • Ta med deg de biologiske medisinene til utlandet!

  Bruker du biologiske medisiner og ønsker å flytte til utlandet? Da kan du ta med deg medisiner for et helt år! Les flere nyheter om biologiske medisiner, særfradraget på skatten som opprettholdes og historien om Crohn-prinsessen ingen kunne målbinde i det nyeste Bekhterever’n

PC: Hold nede CTRL og trykk + for å forstørre eller-for å krympe
Mac: Hold nede CMD og trykk på + for å forstørre eller forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!