Ta med deg de biologiske medisinene til utlandet!

Bruker du biologiske medisiner og ønsker å flytte til utlandet? Da kan du ta med deg medisiner for et helt år! Les flere nyheter om biologiske medisiner, særfradraget på skatten som opprettholdes og historien om Crohn-prinsessen ingen kunne målbinde i det nyeste Bekhterever’n

Særfradrag på skatten forblir uendret to år til, men særfradraget for uførhet opphører. Det betyr at du som pleier å trekke fra særfradraget for store sykdomsutgifter på selvangivelsen må begynne å finne fram kvitteringene fra 2014. Hva som regnes som merkostnader kan du lese om i årets første utgave av Bekhterever’n.

LES OGSÅ: Få tror kostholdet har effekt på sykdommen

Medisiner i utlandet

Om kort tid vil bladet for de som lever med spondyloartritt og spondyloartrittlignende sykdommer bli sendt ut til postkasser i alle landets fylker.

Der kan du lese om de nye reglene for uføretrygd, som gjør at dersom man er på arbeidsavklaringspenger kan søke om en lavere uføregrad og likevel få økonomisk kompensasjon for begrenset arbeidskapasitet.

Vi forteller også om regelverket, som sier at man kan ta med seg medisinene sine dersom man flytter til utlandet. Det gjelder også de biologiske medisinene, og du kan ta med deg det du trenger for ett år av gangen.

LES OGSÅ: Kastrering var behandling for spondyloartritt

Bassengtrening har effekt

En ny norsk studie viser at bassengtrening gir mindre smerte og tretthet og har like god effekt som trening på land. Likevel er det bassengtreningen som ofte foretrekkes blant spondyloartrittpasienter.

Bekhterever’n var også til stede på heldagsseminaret om kronisk utmattelse og plukket med oss noen tips om det å ta litt mer kontroll i egen hverdag.

LES MER OM SPONDYLOARTRITT HER!

Ingen flere på behandlingsreise

Det kom ikke mer penger på posten i Statsbudsjettet til Behandlingsreiser til utlandet.

– Behandlingsreiser er ikke bare behandling og rehabilitering av plagede kropper, det er også forebygging. Et hardt og målbevisst arbeid under behandlingsoppholdet gir resultater i kropp og sinn og gir en ubetalelig mestringsfølelse. Årets Statsbudsjett var nok en gang en skuffelse for oss! sier leder av Bekhterev Norge, Anne Grete Bodin Erdal.

LES OGSÅ: Når bekhterevryggen stivner 

Fotomodell med pose på magen

I tillegg kan vi by på to inspirerende historier. Den ene om takstmannen fra Eina som fikk personlig trener i bursdagsgave og endte opp med motivasjon og mye bedre form.

Den andre historien er om fotomodellen som lever med Crohns sykdom og pose på magen, men ikke lar det stoppe henne fra å oppfylle drømmene sine.

Vil du bli fast leser av Spondylitten? Meld deg inn her for bare 200 kroner i året! (NB: AC sette inn ny lenke her)

Bekhterever’n er et landsdekkende magasin, som gis ut som medlemsblad av Spondyloartrittforbundet Norge (SpAfo Norge).

Bladet kommer ut fire ganger i året og holder deg informert om nytt vedrørende spondyloartritter og vil at du skal være oppdatert når det gjelder saker som gjelder mennesker med leddsykdommer generelt.

Noen av de temaene vi tar for oss er forskning, medisiner, behandlingsformer, interessepolitikk/sosialpolitikk, arbeidsliv, nytt fra NAV, særfradrag på skatten for store sykdomsutgifter, foreningsstoff, samt pasientarbeid nasjonalt og internasjonalt. Bekhterever’n drives hovedsakelig på frivillig basis.

LES OGSÅ: Bekhterev – ikke bare vondt i ryggen! 

 

Kanskje du også liker disse: