Biologiske medisiner

  • En som setter penn med etanercept i låret

    Hvilken effekt har det å ta pause fra biomedisin?

    En fjerdedel av pasientene med ikke-radiografisk aksial spondyloartritt opplevde inaktiv sykdom ni måneder etter at de stanset biologisk behandling med TNFalfa-hemmere. Det er likevel 85 prosent reduksjon i risiko for sykdomsoppbluss om man ikke stopper slik behandling.

  • Piller ved vannglass med blå bakgrunn

    JAK-hemmer fører til økt vekt

    Indiske forskere har i en studie på en JAK-hemmer med virkestoffet tofacitinib oppdaget at den førte til betydelig vektoppgang hos pasientene. De med spondyloartritt hadde størst vektøkning.

  • Mann setter penn med medisin subkutant

    Ny Remsima-penn blant anbefalte behandlinger

    Nye biotilsvarende varianter av adalimumab er de to neste årene førstevalg for behandling av de fleste spondyloartrittdiagnosene. En ny hjemmebehandling med infliksimab er også inkludert.

  • Realitykjendis, trening, biologisk medisin og uførskam

    I årets første utgave av medlemsbladet Spondylitten møter du en åpenhjertig Aslak Maurstad med ankyloserende spondylitt. Bladet handler også om trening og SpA, hvilke biologiske medisiner vi faktisk har tilgang på, samvalg og skam rundt uførhet.

  • Behandlingseffekt på leddødeleggelser tar tid

    To analyser fra den tyske GESPIC-databasen avdekker at man minst må ha behandling med TNFalfa-hemmere i fire år, før man kan se reduksjon av ny beindannelse hos pasienter med aksial spondyloartritt.

  • Nye anbefalinger for behandling av psoriasisartritt

    Under fjorårets EULAR-konferanse presenterte en faggruppe med revmatologer, hudleger og pasientrepresentanter oppdaterte behandlingsanbefalinger for psoriasisartritt (PsA). Valg av behandling bør ha effekt på alle deler av pasientens plager og tilleggsdiagnoser, mener de.

  • Her er de nye listene med tilgjengelige TNF/BIO-medisiner fram til 2024

    Fra 1. februar 2022 gjelder nye anbefalinger for hvilke biologiske medisiner pasienter med inflammatoriske revmatiske sykdommer kan få skrevet ut hos legespesialistene ved sykehusene.

  • – Vi er langt unna pasientenes helsetjeneste

    Sykehusene er bedt om å innføre «rimeligere, men faglige likeverdige legemidler». I praksis opplever svært mange brått å bli byttet bort fra medisinen som hjelper dem – uten medvirkning og uten å bli hørt.

  • Ikke bedre resultater ved individualisert behandling

    Individualisert behandling, med optimalisering av medisindoser i henhold til konsentrasjon av legemiddelet i blodet og tidlig identifisering av antistoffer i oppstartfasen, viser seg å ikke gi bedre effekt i behandling av pasienter som starter med den biologiske medisinen infliximab, viser en studie fra Norge.

PC: Hold nede CTRL og trykk + for å forstørre eller-for å krympe
Mac: Hold nede CMD og trykk på + for å forstørre eller forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!