Drillo fant nye veier

Egil «Drillo» Olsen har Bekhterevs sykdom og er en av dem som fant nye måter å bruke evnene sine på, når han ikke kunne spille fotball lenger.

Å få diagnosen Bekhterevs sykdom kan virke skremmende på mange måter. Hvordan vil livet mitt bli nå? Hva skjer med alle planene og drømmene mine?

Egil Drillo Olsen 1
Egil «Drillo» Olsen har et godt liv i dag, til tross for Bekhterevs sykdom. Foto: DittOslo

God livskvalitet

Dersom du får en slik diagnose er det lurt å melde seg inn i en bekhterevforening, som det finnes tolv av her i Norge. Der treffer du andre med samme utfordringer og kan utveksle erfaringer og få støtte. I tillegg er det mange av bekhterevforeningene som tilbyr trening i fellesskap, både på land og i vann.

Det er også smart å lære mest mulig om sykdommen, for eksempel ved å lese Bekhterever’n og andre lignende magasiner og nettsider. Det kan inspirere deg til å gjøre ting i ditt eget liv, så du kan få god livskvalitet.

LES OGSÅ: Bekhterever’n i Se&Hør

Litt justering

Og drømmene dine trenger du ikke gi opp, selv om Bekhterevs sykdom har blitt en del av livet ditt. Alle muligheter ligger fortsatt åpne, men det kan være du må justere litt på dem og finne nye veier for å komme dit!
Det finnes mange eksempler på mennesker med bekhterev som har fulgt drømmene sine. Wolfgang Plagge er for eksempel pianist og komponist, Jens Stoltenberg er statsminister og Egil «Drillo» Olsen er landslagstrener i fotball.

På nettsidene bekhterev.no og etnestenheltvanligliv.no forteller landslagstreneren om hvordan hans liv med Bekhterevs sykdom har vært og hvordan han lever godt med sykdommen i dag.

Spondylitten holder deg oppdatert! Klikk her og bli fast leser i dag!

Kanskje du også liker disse: