Nådde toppen av Kilimanjaro

I 2007 fortalte hverdagsbekhterever Randi Danielsen at hun drømte om å bestige Kilimanjaro. Nå har hun nådd toppen!

– Det var en fantastisk opplevelse! forteller hun til Bekhterever’n.

Fem dager brukte Randi og venninnen på turen.

– Vi ble kjørt opp fra landsbyen til ca. 1 700 meter. Derfra begynte vi å gå sakte oppover gjennom regnskogen. Første overnatting på 2 740 meter, noe som er høyere enn Galhøpiggen. Dag to passerte vi tregrensen og skylaget, før vi slo leir på 3 780 meter. Her startet siste etappe. Vi gikk fra 3 780 meter kl.08 og sakte, sakte opp til Kibo Hut på 4 700 meter. Det var tungt å puste og viktig å holde et jevnt, sakte tempo og finne en pusterytme som kjentes bra for kroppen, forteller hun.

Randi Danielsen på Kilimanjaro
Etter bragden fikk Randi utdelt diplom med gullkant. Foto: Privat

– Når kommer solen?

På Kibo Hut hadde de pause i fem timer. Der pakket de om, spiste litt, fikk fylt opp kokt vann til drikke for siste etappe mot toppen, samt at de skulle hvile litt. Kl. 24 var de klare med hodelykter og fullt vinterutstyr.

– I rekke begynte vi å gå sakte oppover. Jeg ble snart hengende etter og gikk sammen med min «porter» Gordon oppover i natten. Tankene om hvordan i all verden jeg kunne finne på dette kom etter noen timer. Det var kaldt, jeg frøs veldig på hender og føtter og tankene om å snu meldte seg. På leting etter det positive spurte jeg når solen kom opp. Jeg fikk til svar at det var 3,5 timer til, og da var det gjort. Jeg sa til meg selv at å fryse i 3,5 timer – dét klarer jeg! Når solen kom og soloppgangen over Mawensi kom fram, var det helt fantastisk!

LES OGSÅ: Champions of the world!

Pustepauser

– Da var det bare å fortsette. Tre til ti skritt, så pustepause. Det er heftig for en bekhterever med lite bevegelse i brystkassen å puste så høyt oppe. Etter hvert kom jeg meg til toppen og målet mitt var nådd. Det var en fantastisk opplevelse, men jeg skal ikke gjøre akkurat dét igjen, smiler Randi.

LES OGSÅ: Aktivitets- og opplevelsestur til Kroatia

Endelig kom soloppgangen hun hadde ventet på.
Endelig kom soloppgangen hun hadde ventet på. Foto: Privat

Kanskje du også liker disse: